Gubernija, Dvaro Mišas

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mrynar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2007.08
    • 27

    Gubernija, Dvaro Mišas

    Uwaga!
    Nie jest to typowe piwo, tylko mieszanka piwa i kwasu chlebowego

    Puszka 0,5 l

    Alkohol: 3,5%, ekstrat - brak danych

    Kolor: ciemnobursztynowy

    Piana: o dziwo dosc trwala

    Zapach: bardziej kwasu chlebowego niz piwa

    Gaz: mala ilosc

    Smak: mocno slodkawy, brak goryczki
    Attached Files
    Last edited by mrynar; 2007-08-13, 23:48.
  • aseco
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2009.07
    • 48

    #2
    Całkiem przyzwoity trunek, leciutki, pachnący karmelem, smakujący bardziej jak kwas chlebowy niż piwo. Ale przyjemne, na pewno mila odmiana po normalnych pilsach.

    Comment

    • sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

      #3
      Wersja butelkowa:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2001.02
        • 23956

        #4
        Jak by ktoś chciał wiedzieć, to nikt mnie nie zapytał o zgodę (moją)
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • Kazimierz_W
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🍼🍼
          • 2009.05
          • 689

          #5
          Gubernija, Dvaro Miśas

          50% piwo, 50% kwas chlebowy, alkohol 3,5%
          Wyraźny smak i zapach razowego chleba.
          Piana opadła szybko, oblepiając szkło.
          Smaczne, czuć że nie jest to kwas, ale piwa czuć także niewiele, ale w "radlerze" już tak jest. Gdzieś w połowie zaczyna być odczuwalna goryczka i ciężko określić czy z chmielu, czy z "razowości".
          Wysycenie bardzo delikatne.
          Podoba mi się, szkoda, że wziąłem tylko jedną butelkę.
          Attached Files
          Browar Bociana smaczny od rana
          Słuchaj Zakładu Patologii Dźwięku w każdy czwartek od 22.00 na www.uwmfm.pl or die!!

          http://pl-pl.facebook.com/pages/Zak%...10390938984626

          Comment

          Przetwarzanie...
          X