Oettinger to zależy skąd. Ten, którego ja miałem okazję pic był naprawdę dobry, ale były też i negatywne opinie. Kluczowa jest jednak inna różnica. Oettinger kosztuje jakieś 1,2-1,5zł (zależnie od kursu €). Więc określenie tanie, ale nawet ok jest adekwatne, w przypadku Okocimia Pszenicznego tak napisać się nie da.
Svyturys, Okocim Pszeniczne
Collapse
X
-
-
a ja dziś przy braku Ciechana w "karfurze" nabyłem do meczu Ręczniarzy dwie pszenice marki Okocim, i ocenię obiektywnie: aromat zachęcający do picia, piana trwała, smak na " dobry plus", bez zniechęcających nut - nie wiem, kto to warzy, ale piwo jest smaczne, i jestem pewien, że będę do niego wracał - na półce obok stało warzone dla BrowArmii - piłem jakieś miesięc temu i było o dwie klasy gorsze, mimo, że "cena ok".
taka dygresja, powtarzam się za przedmówcami, ale jednak coś w tym jest - wielu moich znajomych przekonało się do pszenicy pijąc właśnie pszenicę z logo Okocimia - mimo, że to koncern - jak dla mnie Grupa Okocim działa na plus: piwa niepasteryzowane, pszenica - jedyna z polską marką koncernową, dość smaczny PorterKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
__________________________
piję bo lubię!Comment
-
Ostatnio kupiłem do degustacji równoległej z Baltasem (którego ponoć klonem jest "nasz" Okocim) i muszę przyznać - byłem w szoku - Okocim wyszedł dużo lepiej. Nie popatrzyłem na daty, może Baltas był przeterminowany? Smakował średnio.
Ze sporym zaskoczeniem przyznaję: Okocim to solidny pszeniczniak!Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
A jednak nowy kolega (bryszard) przejrzał cię na wylot. Seta, ty koncernofilu"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)Comment
-
Ostatnio po urlopie na południu Europy i sporych dawkach Paulanera, Erdingera, tudzież Franziskanera zakupiłem z rozpędu w moim markecie Okocima (innego nie było) i pozytywnie się zaskoczyłem. Zdarzało mi się próbować go wcześniej i był on wtedy bardziej nijaki, a obecnie określiłbym go jako mocniej wyrazisty - zarówno w intensywności smaku, jak i kwaskowatości. Oczywiście do mojego ukochanego Paulanera mu jeszcze daleko, ale o dziwo poszedł w dobrą stronę.Comment
-
Jest średni, ale dobrze, że jest W razie nagłej ochoty na pszeniczniaka, czeka w sklepie po przeciwnej stronie ulicy. Wady - kiepska piana, dziwnie słony posmak."Czem iesteś? - Nie zaiste, nie jesteś prawdziwym Bachusem, bo syn Jowisza ma oddech słodki iak wonia Nektaru, ty zaś kozłem trącisz"Comment
-
Gdy odwiedziłem browar Kasztelan w tym miesiącu babka "z biur" powiedziała mi iż aktualnie Okocim Pszeniczne jest warzony w jakimś browarze na Litwie ale nie chciała powiedzieć jaki. Pewnie jakiś należący do Carlsberga. Zorientowani w litewskim browarnictwie pewnie niebawem napiszą o jaki/e chodzi.
Tak czy siak wynika iż piwo to warzono i w Niemczech (w Braunschweig) i na Litwie i raczej nie w Polsce.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Wszystkim zainteresowanych zapraszam do Gabinetu Medycyny Estetycznej w Warszawie. Ręczę za jakość usług. Info PW.Comment
-
Nie wpisywać. Taka jest moja koncepcja. (przed chwilą w TV leciał "Miś")
Ewentualnie wpisać pod domniemanym warzycielem zagranicznym, ale to już wyższa szkoła jazdy. Ja kiedyś wpisywałem po prostu pod Niemcami jako browar nieznany, ale ostatnio ktoś dowodził, że to piwo robione jest przez Svyturysa. Poszperaj na forum lub poczekaj na wypowiedź rzecznika Carlsberga.Comment
Comment