W Kerfurach jest po jakieś 3,50. Z czego się cieszę, bo myślę, że może odegrać jakąś rolę w promowaniu piw pszenicznych w naszym kraju.
Svyturys, Okocim Pszeniczne
Collapse
X
-
Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu. -
Okocim Pszeniczne
nie drogie jak na "nowość" i piwo tego typu jak dla mnie (mało peszeniczniaków wypiłem w życiu) , ale te pieniążki (3,49) można zainwestować fajniej!
jak na spróbowanie to nie żałuję tych 3,5 złotego, ale tak jak miałbym na co dzień kupować to... cena zniechęca.
kpw?Comment
-
No i fajnie, ale bardziej na północ kraju już tak różowo nie jest.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Dokładnie tak. Okocim pszeniczny jest jednym z tańszych piw tego gatunku. Np. w Płocku z ceną 3,50 jest tańszy od Baltasa (około 3,80), Faustusa (około 3,90), Obolona (4,00), Fratera (4,20), nie mówiąc już o niemieckich pszenicach oscylujących w granicach 4,50 - 5,00. Najlepszym z możliwych rozwiązań jest Cornelius (cena około 3,30) ale za to dostać go trudno.Last edited by Pinio74; 2009-01-23, 12:20.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
W "enerdowie" po dzisiejszym kursie wychodzi od 1,80 pln do 4,50 pln.Taki pszeniczniak smakowo podobny do tego z " Brzeska" można by kupić za maksymalnie 3 pln.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
W sumie kupiłem w 24h koło XXlatki we wrocku za 3.70zł...
Otworzyłem i powąchałem prosto w butelki - cudowny zapaszek drożdży i lekkie nutki goździków oraz banana.
Wylewając w szklance zrobiła się piana, która kazała mi odczekać kilka sekund (w sam raz na zamieszanie dnem) - piana niestety znikła po kilkunastu sekundach.. 3
Smak.. pierwszy łyk mnie zaskoczył. Kwaskowość i goryczka tego piwa przyćmiewa mi wszystkie inne aspekty smaku... szczęście, że w lodówce chłodzi się Obołoń 2,5
Po wypiciu ponad połowy z szklaneczki znowu czuć zapach - jest to moim zdaniem największy atut tego browarka 4
Wysycenie - lubię czuć bąbelki pod podniebieniem 4
Opakowanie - fajne, stylowe mi się bardzo podoba 5
Żałuję, że nie kupiłem jednak czegoś innego (Ciechana Pszenicznego nie mieli, Obołoń został ostatni) eh... lepiej dołożyć te 20-30 groszy do czegoś lepszego, sprawdzonego. Za cenę 3zł byłoby to jedno z najczęściej kupowanych przez mnie piw
Marusia, gdzie można kupić te ValentinsyLast edited by mavierk; 2009-02-10, 16:38.Comment
-
Comment
-
Kolor: Ciemno żółty mętny. Tylko brak śladu drożdży. Zmętnienie tego piwa pewnie wywołuje jakieś świństwo.
Piana: Średnio drobna, Szybko opada.
Zapach: Skórka banana
Smak: Przypomina pszeniczne ale jakieś sztuczne. Kwaskowate i
Wysycenie: OK
Opakowanie: Nowy wzór butelki z żółtą etykieto-krawatką. Mi się podoba nowy styl piw Okocim.
Uwagi: Lepiej dopłacić do "Franciszka"...Nawet najgłupsi politycy, nie są tak głupi jak społeczeństwo, które ich wybrało.Comment
-
Szkoda tych pieniędzy wydanych na te coś co się ma nazywać piwem pszenicznym.Najlepsza była piana.Znikła zanim zdążyłem wypłukac butelkę.Gazu nie było w ogóle.Zapach jakiś taki ledwie wyczuwalny.O smaku nic n ie napiszę.Nie wiem moze tak pechowo trafiłem na jakąś dziwną warkę ale grubo się zastanowię zanim jeszcze raz włoże do koszyka te coś.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
przesadzacie, nie jest to złe piwo szczegolnie kiedy Corneliusa ze świecą szukać a Frater Pszeniczny kosztuje majątek. Lepiej mi podchodzi niż np Erdinger i Valentins. W lato z lodówki wchodzi dobrze do obiadu, szczególnie że nie jest taki mulisty/gęsty jak np Paulaner, jest bardziej orzeźwiający w smaku, choc oczywiścienie twierdze że jest lepszy.
I słusznie ktoś zauważył że, może przyczyni się do spopularyzowania tego typu piw w Polsce (chyba że podzieli smutny los Palonego)
btw
Obolon mi z kolei nie smakował, chyba że jakąś zjęłczalą partie piłemLast edited by Mikko; 2009-03-07, 17:47.Comment
-
Comment
Comment