Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
Wyświetlenie odpowiedzi
Svyturys, Okocim Pszeniczne
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedziJuż się pojawił. To świadczy, że praktycznie może być w każdym sklepie, w którym są produkty CP.
Wskoczył na miejsce Palonego, na półce.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziJeśli ktoś chce konkretnie wypowiedzieć się na temat Okocimia Pszenicznego - zapraszam. Piwo to na razie nie zostaje wprowadzone do bazy piw krajowych i nie będzie można go ocenić z "ARTomatu". Ponieważ piwo wprowadzono na razie testowo na rynek - jego producent "Carlsberg Polska SA" zasłania się jak na razie tajemnicą handlową i nie udziela żadnych rzeczowych informacji na ten temat, poza tym że piwo jest warzone w którymś z browarów działających w ramach Carsberg breweries w Unii Europejskiej.
Baltika (no. 8) odpada, bo poza UE. Jacobsen także, bo za mały. Zostają Ringnes z Norwegii, Svyturys z Litwy, Kronnenbourg z Francji, Feldschloesschen z Niemiec oraz rodzimy Carlsberga. Obstawiałbym Niemcy, gdyby nie to, że niemcy nie zrobiliby tak kiepskiego piwa
Comment
-
-
Po otwarciu delikatny zapach pszeniczny.
Barwa ciemno żółta, średnio mętna.
Piana taka sobie, słabsza niż w innych pszenicach.
W smaku trochę elementów pszenicznych ale są dość płaskie jakby wodniste, dominuję kwaskowatość.
Nasycenie odpowiednie.
Opakowanie jak dla mnie średnie.
Oceniając ogólnie to jest to takie sobie piwo, smakowe mało pszeniczne ale oczywiście w przypadku braku czegoś lepszego wolał bym je wypić niż jakiegoś koncernowego lagera, oczywiście minus za niewiadome pochodzenie ale plus dla Carlsberga, że stara się coś nie standardowego wprowadzać na rynek.
Comment
-
-
Pilem w nowej wersji 'premium' (przynajmniej jesli chodzi o butelke)
General co do parametrow i smaku moglbym slowo w slowo zacytowac kishara
Tylko jeden komentarz - piwo genialne na upaly,nie jest tak 'ciezkie', muliste jak Paulaner czy Franciszek. Bardzo orzezwiajace w smaku, a ze nie jest to Cornelius - trudno.
Duzy plus dla Okocimia ze wprowadzil marke ktora jest ogolnie dostepna w calym kraju i ma przystepna cene - okolo 3,50zl. A gdzie to warza, malo mnie obchodzi. Jak bedzie Cornelius w okolicy to lece kupowac skrzynala, jak nie to wole Okocim od Fraterow czy Faustusow.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziproponuje w końcu ustalić gdzie jest warzone. chyba prawie wszyscy zdają sobie sprawę, że nie w Polsce.
Baltika (no. 8) odpada, bo poza UE. Jacobsen także, bo za mały. Zostają Ringnes z Norwegii, Svyturys z Litwy, Kronnenbourg z Francji, Feldschloesschen z Niemiec oraz rodzimy Carlsberga. Obstawiałbym Niemcy, gdyby nie to, że niemcy nie zrobiliby tak kiepskiego piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi... czyli Feldschloesschen z NiemiecLast edited by abernacka; 2009-04-10, 07:37.
Comment
-
-
O ile wiem, Carlsberg ma w Niemczech kilka browarów, więc to chyba nie musi być Feldschloesschen (oprócz tego, że Feldschloesschen-y też są dwa..., nie wspominając o tym szwajcarskim, ale to już zupełnie inna historia )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mikko Wyświetlenie odpowiedziCiekawe że nie ma w ich ofercie żadnego weizenbier, przynajmniej nie zauważyłem http://www.feldschloesschen.de/produkte/produkte.html
Jest to tania, marketowa pszenica. Kosztuje około 50 centów.Last edited by abernacka; 2009-04-10, 14:14.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziO ile wiem, Carlsberg ma w Niemczech kilka browarów, więc to chyba nie musi być Feldschloesschen (oprócz tego, że Feldschloesschen-y też są dwa..., nie wspominając o tym szwajcarskim, ale to już zupełnie inna historia )
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziO ile wiem, Carlsberg ma w Niemczech kilka browarów,(...)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tutunia Wyświetlenie odpowiedziPiwo przywożą z Niemiec, z kótrego browaru konkretnie jeszcze nie wiem, rozlewają w Szczecinie i Sierpcu, w Okocimiu narazie nie, ale są przymiarki.
Comment
-
Comment