Birżu, Aukštaičiu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Birżu, Aukštaičiu

    Pet 1 litr, alkohol 7 %, eks.brak, zakrętka goła
    Kolor - herbaciany, klarowny
    Piana - drobna, średniowysoka, nie trwała
    Zapach - słodko-miodowo-owocowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie miodowo-owocowe, wyraźnie słodkie, lekka goryczka i kwasek
    Poprawne mocne piwo. Może trochę za słodkie

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 1556 (905 opisane na forum ) 805 - nowe na forum (moje)
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Alus:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • Kolesław
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.03
      • 1130

      #3
      Gdy piłem Aukštaičiu, przyszło mi na myśl, że to nieudana warka tego piwa: browar.biz/forum/showthread.php?t=80511&highlight=birżu . Widniejący na etykiecie obok nazwy dopisek "Senovinis Aukštaičiu Alus" tylko mnie w tym upewniał. Po zajrzeniu na forum okazało się, że Aukštaičiu jednak nie jest efemerycznym efektem jednej nieudanej warki. Albo nieudane warki zdarzają się częściej, albo tak to piwo wymyślono.
      Ma wszystkie cechy Senovinis, akcenty niby-klasztorne, z tym, że te dobre są mniej wyraziste, zaś niefajne bardziej. Winność blada, słodycz mdława, piany i gazu chyba jeszcze mniej, a w dodatku zalatywało stęchlizną.
      Bez takiej przyjemności jak Senovinis, ale da się wypić.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X