Tarusku, Tarusku Alaus Bravoro

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Tarusku, Tarusku Alaus Bravoro

alk 5,5%
    Butelkowane w UAB Aukstaitijos Bravorai"
    Metna w kolorze ciemne żyta, piana po nalaniu ofita jedna szybciutko opadła. Zapach przyjemny, lekko slodowo-zboŻowy. W smaku dominuje mocna chmielowa goryczka, lekkie kwaśnawe nuty (w sumie nie przeszkadzają) oraz lekko słodowo-zbożowe posmaczki w tylnej częsci jezyka.
    Piwo jest dość pełne choć moim zdaniem za mocno nagazowane.
    cena ok 4,60 na rudnickiego za Megasamem
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • wrednyhawran
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2010.07
    • 1784

U mnie kwaskowość dominowała w smaku, goryczka w tle. Zapach niezbyt intensywny, drożdżowo-chmielowy. Piana średniowysoka, ale dosyc trwała. Kolor mętny, miodowy.
    Butelka i etykieta jak na zdjeciu powyżej (choć mam lepsze;P)

Piwko smaczne, choć zbyt kwaskowe. Orzeźwiajace i mocno nagazowane. Sprawia wrażenie jakby było jakieś dwa miesiace po terminie (a jest tylko parę dni po).
    Czy jest coś lepszego niż piwo? - Dwa piwa!
    Małe Piwko Blog
    Małe Piwko Blog na facebooku
    Domowy Browar Demon

Comment

• zgoda
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.05
      • 3516

Butelka w stylu NRW, ale cienkościenna bezzwrotna (jak teraz Łomże leją). Etykieta taka sama jak na focie.

Piwo obrzydliwie kwaśne. Nie dało się pić i po paru łykach poszło do zlewu. Dla ustalenia uwagi termin przydatności gdzieś we wrześniu 2011.
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
        Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
        Shedao
        Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
        2025-01-07, 15:37
      • Shedao
        Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
        Shedao
        W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
        Spakainas (session IPA)
        Cystas (American Pale Lager)
        Razumnas...
        2025-01-07, 14:49
      • Kwadri
        Tarusku, Tarusku Alaus Bravoro Tamsus
        Kwadri
        Kolor: Jasnobrązowy, delikatnie mętny.
        Piana: Lekko beżowa, gęsta. Szybko opada do półcentymetrowej warstwy. Do końca zostaje pierścień.
        Zapach: Całkiem ładny, lekko słodki, czekoladowy, później trochę toffi. Początkowo przez chwilę czuć było maślane tło.
        Smak: Minimalną słodycz...
        2011-04-13, 22:50
      • e-prezes
        Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka
        e-prezes
        Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których...
        2019-09-30, 20:32
      • Taerom
        Nagazowane piwo w fermentatorze
        Taerom
        Hej,
        wykonuje właśnie swoją pierwsza warke z brewkita (Lager z Coopersa + ekstrakt słodowy WES). 11Blg nastawne, po 8 dniach (temp. 22) zeszło do 2Blg i w tym momencie instrukcja mówi o refermentacji.
        Problem polega na tym, że przy pobieraniu próbki, w celu sprawdzenia cukru (poprzez...
        2017-09-04, 21:09
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...