Brauer, Lokio Žemaitiškas

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Brauer, Lokio Žemaitiškas

Butelka 0,5 litra, alkohol 5,4 %, eks.brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - lekkiej herbaty, lekko nie klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodowy z nutą słodko-miodową
    Gaz - ok
    Smak - wyraźny słód, dość wyraźne nuty kwaskowate, spore nuty miodowe przełamane kwaskiem, wyraźnie słodkie, lekka goryczka
    Poprawne piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3550 - moje 1745 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Brauer-Vereinigung Pegnitz, Böheim Hell
      darekd
      Nazwa to Związek Piwowarski Pegnitz. Historia tego górnofrankońskiego browaru sięga 1923 r. czyli okresu wielkiego kryzysu i galopującej inflacji. Wtedy to ośmiu piwowarów postanowiło zjednoczyć siły i tak zaskoczyło. Potem były różne koleje losu, aż w 2010 roku udziałowiec został tylko...
      2019-12-09, 22:01
    • dadek
      Niemcy, Nürnberg (Norymberga), Hallplatz 2, Mautkeller
      dadek
      Czy to nie dziwne, że nikt tego miejsca jeszcze nie opisał? Wyszukiwarka nic nie pokazała pomimo wpisywania różnych opcji. A to przecież starówka, zaledwie 300 m od głównego dworca DB, więc raczej odwiedzających nie brakuje, zapewne z Polski również. A jak wyczytałem na stronie...
      2025-01-29, 04:15
    • Kolesław
      Brewbaker [Fräulein Brauer], Fräulein Brauer Spreeporter Imperial
      Kolesław
      Ekstrakt 18,8 * P, alk. 8,1 % vol., IBU 38.
      Składniki wg etykiety: woda, słody jęczmienny, pszeniczny, żytni i owsiany, chmiel, drożdże.

Zapach. Kwaskowe owoce, dopiero z czasem czekolada z dawką pikantności. Jeszcze później pumpernikiel. Znowu kwasek - berliński trochę....
      2017-11-24, 00:26
    • darekd
      Domowe kupażowanie piw
      darekd
      Jakoś ten temat przez lata się nie pojawił praktycznie. Może mało kto próbował, a myślę że w tej zabawie tkwi potencjał.

Nie chodzi mi o belgijskie Gueze, które jest kupażem różnych roczników lambica, tylko o mieszanie w domu dwóch (choć można i więcej) gatunków...
      2023-03-06, 23:54
    • sibarh
      Brauer, Lokio Tamsusis
      sibarh
      Butelka 0,5 litra, alkohol 4,5 %, eks.brak, kapsel firmowy
      Kolor - herbaciany, klarowny
      Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
      Zapach - słodowo-karmelowy lekki
      Gaz - okey
      Smak - średni podpalany słód, lekka nuta karmelowa, średnio słodkie, lekka goryczka...
      2011-05-27, 14:27
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...