Tarusku, Tarusku Šviesus

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Tarusku, Tarusku Šviesus

Pełna nazwa: Taruškų Alaus Bravoras z m. Trakiškio
    Butelka 0,5 litra, alkohol 5,5%, eks. brak
    Kolor - miodowy, mocno mętny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - świeży, cytrusowy
    Gaz - ok
    Smak - wyraźnie kwaskowato-cytrusowe, lekkie drożdże, wyczuwalny banan, wyraźna słodycz, lekka goryczka
    Poprawne niepasteryzowane piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3902 - moje 1927 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• Shedao
      Litwa, Kowno, Rusmenių g. 35, Apynys Alaus Darykla
      Shedao
      Kilka kilometrów od browaru Apynys jest inny browar nazwany Apynys. Czego nie rozumiecie? Od tamtego (znanego również jako Green Monster, na ul. Ruko 12) się odbiłem, więc nie ma o czym gadać. Tu natomias mamy ciekawą sprawę. Browar zlokalizowany jest w prywatnym domu, przy ulicy...
      2025-01-07, 14:37
    • Shedao
      Litwa, Alytus, Vilniaus g. 35, Dzūkų alaus restoranas
      Shedao
      W mieście Alytus (pol. Olita), po drodze do Wilna, znajduje się browar restauracyjny. Elegancki i nietani, nowoczesny. Menu mamy w formie kodu QR na stoliku. Można zamówić deseczkę degustacyjną. Na mojej znalazło się:
      Spakainas (session IPA)
      Cystas (American Pale Lager)
      Razumnas...
      2025-01-07, 13:49
    • e-prezes
      Litwa, Wilno, Traku 4, Alaus Biblioteka
      e-prezes
      Lokal nie nowy, ale w sumie nie wiem czemu nie znalazł uznania odwiedzających z b.biz. W lutym nie miałem zbyt wiele czasu by do niego dotrzeć...

Knajpka znajduje się na piętrze, na które wchodzi się po schodach. Tam duża sala z tytułowymi bibliotecznymi regałami na których...
      2019-09-30, 19:32
    • e-prezes
      Litwa, Wilno, Guriu 10, Tores Bravoras
      e-prezes
      Browarek w peryferiach Wilna, po jego pld-wsch części. Drewniana chata i w środku widoczny na wejściu malutki sprzęt. Jasne, ciemne i miodem podszyte Ciemne podano mi w goblecie do belgijskiego dubbla, więc zapytałem czy to ale czy lager. Pani nie umiała odpowiedzieć. Zupa z owocami morza...
      2019-02-13, 15:33
    • Kwadri
      Tarusku, Tarusku Alaus Bravoro Tamsus
      Kwadri
      Kolor: Jasnobrązowy, delikatnie mętny.
      Piana: Lekko beżowa, gęsta. Szybko opada do półcentymetrowej warstwy. Do końca zostaje pierścień.
      Zapach: Całkiem ładny, lekko słodki, czekoladowy, później trochę toffi. Początkowo przez chwilę czuć było maślane tło.
      Smak: Minimalną słodycz...
      2011-04-13, 21:50
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...