Butelka 0,33.Zawartość alkoholu 4,8%.Bardzo ładna gęsta piana.Barwa cytrynowa.Delikatne w smaku z niewielką goryczką.W pierwszym łyku wyczułem subtelną nutę jakby podpiwku ale było to ulotne wrażenie,które niemal natychmiast zniknęło.Bardzo orzeżwiające,dobre na upał.Ogólnie przeciętne.
Bofferding (Nationale), Bofferding Lager Pils
Collapse
X
-
Tez niedawno mi wpadlo w rece i do gardla. Na stacji benzynowej gdzies w Luksemburgu chcialem kupic flaszke ale sie okazalo ze butelkowe sprzedawali tylko na cale skrzynki. Az tak zdesperowany nie bylem wiec pozostalo mi kupic w wersji puszkowej.
alk. 4.8%, ekstr. ???
opakowanie: zielono-biala puszka 0.5 l z logo browaru
kolor: jasnozloty
piana: dziurawa, szybko znikajaca - widac Kloss trafil na lepszy egzemplarz...
nasycenie: srednie
zapach: przyjemny chmielowy
smak: przyjemna goryczka, lekko kwaskowata, ale w sumie dosc plaski bez wyraznego posmaku
ocena: 3+Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
-
-
miałem okazje skosztowac bofferding w wersji limitowanej na MS w Niemczech w sumie nic dodac nic ując w stosynku do tego co napislai poprzenicy, tylko pianka była bardzo ładna i nie dziurawa , ogólnie piwo takie sobie, jak dla mnie za słabe 4,8 % ale pewnie i tak tyle nie ma. Jednkaże piwompasuje do atmosfery w knajpach i restauracjach w Luksemburgu
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Zakupione na wycieczce w kiosku w Luxembourg City. 4,95 Euro za 6-paka 0,33l.
Bardzo dobre piwko na letnie upały. Delikatne, wyważone w sam raz do gaszenia pragnienia. Zapach słodowy cytrynowy.
Smak delikatnie słodowy, z nutami cytrynowymi i goryczkowej końcówce.
W Luksemburgu to najpopularniejsze piwo, wszechobecne w puszkach i z kija, których to wersji już nie próbowałem.
Comment
-
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment