Butelka 25 cl,alkohol 4,8% vol.Piana obfita,gęsta,dość trwała.Barwa złocista.Niezbyt silna ale wyrażna goryczka chmielowa.Bardzo klasyczne,chociaż trochę bez wyrazu,jakby lekko rozcieńczone.
Mousel-Diekirch, Diekirch Premium
Collapse
X
-
Alk. 4.8%, puszka 0.33 l.
Jasnozłote, umiarkowanie nagazowane, piana po nalaniu z góry wysoka, dosyć szybko opada do dywanika.
Zapach chmielowy, jakby lekko owocowy, niezbyt intensywny.
Smak słodowy i lekko chmielowy, słaba goryczka, najdłużej zostaje wyraźny słodowy posmak. Niezbyt rozbudowany smak ale nie jest wodniste, mi się wydaje całkiem treściwe.Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)Comment
-
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeriaComment
Related Topics
Collapse
-
Ciemne,świąteczne piwko z Luxemburga.Alkohol 5,1% vol,butelka 0,33.Piana niezbyt obfita,barwa ciemnej herbaty.Smakowo niezłe-lekko słodkawe,delikatnie karmelowe,na końcu pozostawia wyrażną goryczkę.Trochę cocacolowe w smaku.Nieżle zgazowane.
-
Channel: Luksemburg
-
-
Butelka 0,33 litra, alkohol 3,3 %, eks.brak, kapsel dedykowany piwu
Kolor - złocisty, klarowny
Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
Zapach - wyraźny chmielowy
Gaz - okey
Smak - średni słód i chmiel, lekki kwasek, średnio słodkie z lekką goryczką...-
-
-
Kupione w Luksemburgu na stacji benzynowej, cena 0.83€ + kaucja 0.35€.
Warzone ze słodu jęczmiennego, z dodatkiem cukru i barwione E150c (karmelem amoniakalnym).
Alk. 5.1%, but. 0.33 l z krachlą.
Ciemnobursztynowe, niewielkie nagazowanie, piana wysoka po nalaniu z...-
-
-
Butelka 0,33.Zawartość alkoholu 4,8%.Piana ładna ale szybko opada.Barwa słomkowa.Dobrze zgazowane.Lekko "syntetyczny" posmak.Goryczka umiarkowana ale długo pozostaje na podniebieniu.W końcówce lekko wodniste.Niezbyt mi smakowało.
-
-
-
Jak w temacie, bardzo chętnie nabędę praktycznie każdą ilość wafli luksemburskich.
Browary: Diekirch, Bofferding, Simon Wiltz i inne...
Bardzo chętnie je przyjmę, troche mniej chętniej kupię
a najchętniej wymienię - na podstawki, etykiety, kapsle, szkło......
-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
2007-04-02, 17:27 -
- Loading...
- Koniec listy.
Comment