Butelka 0,25.Zawartość alkoholu 4,8%. Piana z wielkimi dziurami szybko opada. Barwa jasna słomka. Gazu za dużo. Posmak, cieżko określic, czuc lekko chmiel. Goryczka umiarkowana.Lekko wodniste. Ogolnie jak inne luksemburskie niezbyt mi smakowało.
Mousel-Diekirch, Henri Funck
Collapse
X
-
Robi to piwo podobno browar De Luxembourg Mousel Diekirch S.A.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Related Topics
Collapse
-
Parametry:
E: 14, 9 % wag.
A: 6,2& obj.
Reklamowane na kontrze chmielenie: Cascade, Centennial, Amarillo, Simcoe.
Nie wiem, co poszło nie tak, ale wywąchać się ich nie da. Może leciutki nieżyt nosa zdecydował, może nie, ale czuć naprawdę niewiele, śładowa żywiczność,...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Z rozpędu napisałem, że warzą w browarze ReCraft, bo na puszce jest "Produced in EU", ale już zapach i barak filtracji wskazuje na nasz kraj
"German Helles"
Ekstr. 12%, alk. 4,9%
Aromat - dziwaczny. Kwaskowo-drożdżowo-owocowy, pod...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-09, 01:23 -
-
Browar powstał w 2017 roku w portowej dzielnicy Eilandje poprzetykanej dokami i kanałami, od wschodniej strony przyległej do rzeki Schelde. Dojechać można tu tramwajem nr 24. Browar zainstalowano w dość sporym starym budynku z czerwonej cegły pełniącym zapewne niegdyś rolę portowego magazynu....
-
Channel: Belgia
-
-
Hann. Münden leży w odległości około 25 km na północny-wschód od Kassel. To jeszcze Górna Saksonia ale tuż przy granicy z Hesją. Łatwo tu dojechać często kursującymi pociągami.
Miasteczko nieduże (około 25 tys. mieszkańców) ale pięknie położone w widłach łączących się...-
Channel: Niemcy
-
-
Browar restauracyjny zbudowany na podwalinach historycznego i chyba pierwszego bułgarskiego browaru Kamienica, który wyburzono przed kilkoma laty.
Pamiątką po Kamienicy jest komin, który dominuje nad wielkim kompleksem nowego browaru restauracyjnego o powierzchni 1690 m2.
Z dworca kolejowego...-
Channel: Bułgaria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment