Simonds Farsons Cisk, Cisk Excel

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Simonds Farsons Cisk, Cisk Excel

Piwo bez zawartości węglowodanów (low carbohydrates), zaw. alk. 4.2%
    Jak dla mnie to piwo to porażka, ledwo dopiłem to jedno do końca, mimo zawartości butelki 0.25ml. W smaku jałowe, przypomina mi bezalkoholowe napoje słodowe. Zero przyjemności przy piciu. Barwa słomkowa, mocno nagazowane, piana dość dobra, mocna długo się utrzymywała. Zdecydowanie jak dla mnie najgorsze piwo na Malcie.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• wpadzio
    Simonds Farsons Cisk, Double Red
    wpadzio
    Strong Ale z pierwszego maltańskiego browaru, założonego w 1928 roku. Obecnie to lokalny potentat nie tylko piwny ale również mieszający w szeroko pojętej w branży spożywczej. Piwo ma 6,8% alkoholu i prosty skład na opakowaniu.

Barwa ciemnobursztynowa z miedzianymi odcieniami....
    2019-04-28, 20:55
  • becik
    Simonds Farsons Cisk, Cisk Premium
    becik
    alkohol 5%, ekstrakt 11,5%
    Bardzo rzadkie na wyspach, a szkoda bo jest naprawdę doskonałe. Barwa jasna, złocista, w smaku pełne, dominuje chmielowy posmak, mocna goryczka, gdzieś w tle dopiero pojawia się lekko, słodowy posmak. Treściwe, pełne w smaku, bardzo dobre nagazowanie....
    2009-06-10, 20:39
  • sibarh
    Simonds Farsons Cisk, Cisk XS
    sibarh
    Butelka 0,33 litra, alkohol 9 %, eks. brak
    Kolor - ciemno złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka i średnio trwała
    Zapach - słodowo-słodki lekki
    Gaz - okey
    Smak - mocno słodkie, wyraźne nuty słodko-miodowe, % lekko czuć, kapka chmielu, średnia goryczka,...
    2011-09-10, 16:57
  • kloss
    Simonds Farsons Cisk, Cisk Lager
    kloss
    Piwo z podobno jedynego na Malcie browaru warzone jak słyszałem przy użyciu odsalanej wody morskiej.
    Drobna,gęsta piana-niezbyt trwała,szybko się "dziurawi".
    Barwa jasnocytrynowa.
    W smaku dość złożone.Początkowo wydaje się leciutko słodkawe by po chwili stać...
    2004-07-28, 21:20
  • becik
    Simonds Farsons Cisk, Carlsberg
    becik
    Jedyne piwo na Malcie warzone na licencji. Widziane tylko w puszkach. Cena w barze 2,20 euro. Zaw. alk 5%
    Barwa klasyczna, złocista, pełne w smaku, treściwe, nie tak nagazowane jak u nas. Piana utrzymywała się dość długo, osadzała na szkle. Ogólnie lepsza wersja niż u nas....
    2009-06-10, 16:20
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...