Simonds Farsons Cisk, Lacto Stout

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #1

    Simonds Farsons Cisk, Lacto Stout

    Mający dwie szaty graficzne, browar przechodzi z butelek 0.28 na 0.25ml. W sklepie przy browarze spotkałem tylko jeden rodzaj, drugi w innym sklepie . Poza tymi dwoma miejscami tego piwa nie widziałem.
    Alk. 3,8, ekstr, 10%, zawiera laktozę. Nazywany jako Traditional Stout Beer lub Classic Milk Stout. Piana jak na zdjęciu, ciemnobeżowa, barwa czarno mahoniowa. W smaku lekkie ale dominuje kawowa goryczka, lekka paloność i owocowe nutki. może wydawać się troszkę za wodniste ale złe nie jest, doszukiwałem się w smaku tej laktozy ale jakoś jej nie znalazłem. Może to ta specyficzna lekkość piwa, gładkość podczas picia...sam nie wiem. Ogólnie dobre
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    oraz wersja 0.25ml, jak dla mnie ciut różniły się smakiem...wszystkie pozostałe parametry takie same
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    • Piwowar
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2001.05
      • 2565

      #3
      Mało alkoholu, a dużo smaku, co nie każdemu się udaje. Pozwalałem sobie nawet popijać tym śniadanie.
      Archiwum piwne

      Poznaj
      http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
      Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"

      Comment

      Related Topics

      Collapse

      • wpadzio
        Simonds Farsons Cisk, Double Red
        wpadzio
        Strong Ale z pierwszego maltańskiego browaru, założonego w 1928 roku. Obecnie to lokalny potentat nie tylko piwny ale również mieszający w szeroko pojętej w branży spożywczej. Piwo ma 6,8% alkoholu i prosty skład na opakowaniu.

        Barwa ciemnobursztynowa z miedzianymi odcieniami....
        2019-04-28, 20:55
      • sibarh
        Simonds Farsons Cisk, Cisk XS
        sibarh
        Butelka 0,33 litra, alkohol 9 %, eks. brak
        Kolor - ciemno złoty, klarowny
        Piana - drobna, średnio wysoka i średnio trwała
        Zapach - słodowo-słodki lekki
        Gaz - okey
        Smak - mocno słodkie, wyraźne nuty słodko-miodowe, % lekko czuć, kapka chmielu, średnia goryczka,...
        2011-09-10, 16:57
      • becik
        Simonds Farsons Cisk, Cisk Excel
        becik
        Piwo bez zawartości węglowodanów (low carbohydrates), zaw. alk. 4.2%
        Jak dla mnie to piwo to porażka, ledwo dopiłem to jedno do końca, mimo zawartości butelki 0.25ml. W smaku jałowe, przypomina mi bezalkoholowe napoje słodowe. Zero przyjemności przy piciu. Barwa słomkowa, mocno nagazowane,...
        2009-06-10, 17:41
      • kloss
        Simonds Farsons Cisk, Cisk Lager
        kloss
        Piwo z podobno jedynego na Malcie browaru warzone jak słyszałem przy użyciu odsalanej wody morskiej.
        Drobna,gęsta piana-niezbyt trwała,szybko się "dziurawi".
        Barwa jasnocytrynowa.
        W smaku dość złożone.Początkowo wydaje się leciutko słodkawe by po chwili stać...
        2004-07-28, 21:20
      • becik
        Simonds Farsons Cisk, Cisk Premium
        becik
        alkohol 5%, ekstrakt 11,5%
        Bardzo rzadkie na wyspach, a szkoda bo jest naprawdę doskonałe. Barwa jasna, złocista, w smaku pełne, dominuje chmielowy posmak, mocna goryczka, gdzieś w tle dopiero pojawia się lekko, słodowy posmak. Treściwe, pełne w smaku, bardzo dobre nagazowanie....
        2009-06-10, 20:39
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...