Simonds Farsons Cisk, Cisk XS

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Simonds Farsons Cisk, Cisk XS

Butelka 0,33 litra, alkohol 9 %, eks. brak
    Kolor - ciemno złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka i średnio trwała
    Zapach - słodowo-słodki lekki
    Gaz - okey
    Smak - mocno słodkie, wyraźne nuty słodko-miodowe, % lekko czuć, kapka chmielu, średnia goryczka,
    Mocne rozgrzewające piwo.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 3804 - moje 1878 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• wpadzio
      Simonds Farsons Cisk, Double Red
      wpadzio
      Strong Ale z pierwszego maltańskiego browaru, założonego w 1928 roku. Obecnie to lokalny potentat nie tylko piwny ale również mieszający w szeroko pojętej w branży spożywczej. Piwo ma 6,8% alkoholu i prosty skład na opakowaniu.

Barwa ciemnobursztynowa z miedzianymi odcieniami....
      2019-04-28, 20:55
    • kloss
      Simonds Farsons Cisk, Cisk Lager
      kloss
      Piwo z podobno jedynego na Malcie browaru warzone jak słyszałem przy użyciu odsalanej wody morskiej.
      Drobna,gęsta piana-niezbyt trwała,szybko się "dziurawi".
      Barwa jasnocytrynowa.
      W smaku dość złożone.Początkowo wydaje się leciutko słodkawe by po chwili stać...
      2004-07-28, 21:20
    • becik
      Simonds Farsons Cisk, Cisk Premium
      becik
      alkohol 5%, ekstrakt 11,5%
      Bardzo rzadkie na wyspach, a szkoda bo jest naprawdę doskonałe. Barwa jasna, złocista, w smaku pełne, dominuje chmielowy posmak, mocna goryczka, gdzieś w tle dopiero pojawia się lekko, słodowy posmak. Treściwe, pełne w smaku, bardzo dobre nagazowanie....
      2009-06-10, 20:39
    • becik
      Simonds Farsons Cisk, Cisk Excel
      becik
      Piwo bez zawartości węglowodanów (low carbohydrates), zaw. alk. 4.2%
      Jak dla mnie to piwo to porażka, ledwo dopiłem to jedno do końca, mimo zawartości butelki 0.25ml. W smaku jałowe, przypomina mi bezalkoholowe napoje słodowe. Zero przyjemności przy piciu. Barwa słomkowa, mocno nagazowane,...
      2009-06-10, 17:41
    • becik
      Simonds Farsons Cisk, Lacto Stout
      becik
      Mający dwie szaty graficzne, browar przechodzi z butelek 0.28 na 0.25ml. W sklepie przy browarze spotkałem tylko jeden rodzaj, drugi w innym sklepie . Poza tymi dwoma miejscami tego piwa nie widziałem.
      Alk. 3,8, ekstr, 10%, zawiera laktozę. Nazywany jako Traditional Stout Beer lub Classic...
      2009-06-10, 19:32
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...