Brasserie de Monaco, Blanche/Wheat

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Brasserie de Monaco, Blanche/Wheat

alkohol 4,5%, ekstrakt 11%
    Kolor - jasnożółty, mętne
    Zapach - słodowy, lekko kwiatowy, w tle cytrusy
    piana - nie była duża, opadał powoli ale zauważalnie, osadzała się na szkle niewielkimi krzaczkami
    smak - treściwe i pelne, dominują cytrusy ale nie są nachalne, są tłem do miłej słodowosci i lekkich owocowych smaków
    gaz - bez zarzutu
    opakowanie - firmowy wafel i szklo, nic więcej nie trzeba

Wersja z tanku bardziej mi smakowała, cytrusowy posmak był ledwo wyczuwalny, o wiele słabszy niż to co aktualnie było w sprzedaży
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9804

Teraz podają, że piwo "zmężniało" i ma 4,8%...
    Jest blade, w zasadzie cytrynowożółte. Piana biała, bardzo drobna, niewysoka i nietrwała - słabo...
    Zapach jest zdominowany przez cytrusy i kolendrę, smakowo dość podobnie - goryczka, zioła i kolendra.
    Smak psuje nieco wrzucony plasterek cytryny (wiem, że w niektórych restauracjach czasem się tak robi, ale ja tego nie lubię).
    Nagazowanie średnie. Podano na miejscu, na desce degustacyjnej - 3 x 0,12 w kufelkach z logo browaru, na wafelkach browaru.
    W upalne popołudnie, z widokiem na jachty wchodzi bardzo dobrze... .

Comment

Related Topics

Collapse

• Javox
      Obołoń, Hike Blanche
      Javox
      Blanche niefiltrowane o ekstrakcie 11.3*, alko 4.9%.

Piana - więcej na początku potem niepełna warstewka.
      Lacing - nic.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, jasny żółty.
      Aromat - skórka pomarańczowa (może niesyntetyczna).
      Smak - słodkawe, aromat do cukierków...
      2024-02-08, 16:10
    • dadek
      Belgia, Bruksela, Anna Bochdreef 19, Brasserie de la Senne
      dadek
      Kolejny browar w Brukseli jaki odwiedziliśmy 9.08.2024 jest odległy w prostej linii od La Source o 300 m https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...re-4-la-source. Jednak bezpośredniego przejścia nie ma, należy...
      2024-10-15, 00:58
    • pebejot
      Martynika, Fort-de-France, Cinéma Madiana, Le Deck
      pebejot
      Kolejny browar, tym razem restauracyjny odwiedziłem na Martynice, jednej z większych wysp Małych Antyli, będącej terytorium zamorskim Francji.
      Browar nazywa się Kalinago i ma swoją siedzibę w restauracji Le Deck, działającej w budynku multikina "Madiana" w stolicy wyspy - Fort-de-France....
      2023-04-08, 22:40
    • Viktor
      Prawda, Lviv Blanche
      Viktor
      Klasyczne piwo białe na dobrym poziomie, kolor złocisty, mętne , niefiltrowane, ładna drobna piana ( utrzymuje się dość długo), zapach owocowy, nuty cytrusowe (dodatek skórki pomarańczowej),orzeźwiające, goryczka średnia ( IBU 15 - wystarczające dla tego piwa ), zaostrzony smak ( dodatek...
      2023-01-26, 12:29
    • Javox
      Haacht, Super 8 Blanche
      Javox
      Witek o zawartości alko 5,1% (EBU 11).

Piana - sporo, na dłużej pełna warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - zamglony, blado żółto pomarańczowy.
      Aromat - dość rześki, cytrusy, morelka, kolendra.
      Smak - gorzkawe cytrusy, lekko słodkie,...
      2021-12-27, 00:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...