Piwo z Naddniestrza (Izgotovleno v PMR). Browar Bendery (Tighina)
alk. 4.0%, ekstrakt 11%
Piwo niepasteryzowane.
Po nalaniu do kufla okazało się, że jest już mętne, kolor ciemno złocisty, piana gruba, gęsta, drobna, dość długo się utrzymuje, pod koniec zostaje dość spory kożuszek na piwie, osadza się na szkle. Zapach przyjemny, chmielowo słodowy ale niestety zaczynają wchodzić lekko niepokojące nutki związane z tym, że piwo zaczyna się już psuć. W smaku także dominuje chmiel, goryczka z lekko słodowym posmakiem + niestety ten już minimalnie wyczuwalny kwaskowaty posmak.
Sądzę, że gdyby było świeże byłoby to na pewno bardzo dobre piwo, czuć to nawet teraz kiedy już zaczyna zmieniać swoją konsystencję
alk. 4.0%, ekstrakt 11%
Piwo niepasteryzowane.
Po nalaniu do kufla okazało się, że jest już mętne, kolor ciemno złocisty, piana gruba, gęsta, drobna, dość długo się utrzymuje, pod koniec zostaje dość spory kożuszek na piwie, osadza się na szkle. Zapach przyjemny, chmielowo słodowy ale niestety zaczynają wchodzić lekko niepokojące nutki związane z tym, że piwo zaczyna się już psuć. W smaku także dominuje chmiel, goryczka z lekko słodowym posmakiem + niestety ten już minimalnie wyczuwalny kwaskowaty posmak.
Sądzę, że gdyby było świeże byłoby to na pewno bardzo dobre piwo, czuć to nawet teraz kiedy już zaczyna zmieniać swoją konsystencję
Comment