Benderskij Pivzavod, Staraja Krepost

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    Benderskij Pivzavod, Staraja Krepost

    Piwo z Naddniestrza (Izgotovleno v PMR). Browar Bendery (Tighina)
    alk. 4.0%, ekstrakt 11%
    Piwo niepasteryzowane.
    Po nalaniu do kufla okazało się, że jest już mętne, kolor ciemno złocisty, piana gruba, gęsta, drobna, dość długo się utrzymuje, pod koniec zostaje dość spory kożuszek na piwie, osadza się na szkle. Zapach przyjemny, chmielowo słodowy ale niestety zaczynają wchodzić lekko niepokojące nutki związane z tym, że piwo zaczyna się już psuć. W smaku także dominuje chmiel, goryczka z lekko słodowym posmakiem + niestety ten już minimalnie wyczuwalny kwaskowaty posmak.
    Sądzę, że gdyby było świeże byłoby to na pewno bardzo dobre piwo, czuć to nawet teraz kiedy już zaczyna zmieniać swoją konsystencję
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍼🍼
    • 2002.07
    • 14999

    #2
    Wersja świeża, piwo o trwałości ok 2 tygodni.
    W smaku oświeżająca, chmielowa goryczka, świetny słodowy posmak, w tle delikatny, metaliczny posmak, zapewne od starych urządzeń w których piwo jest warzone, przypomina mi nasze piwa n/p z la 80-tych. Bardzo smaczne, klasyczne piwo.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

    Comment

    Przetwarzanie...
    X