Vitavit, Slobodzejskoje Svetloje

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Vitavit, Slobodzejskoje Svetloje

Prywatny browar Vitavit, w Naddniestrzu, we wsi Slobodzeje na terenie "Kombinatu Chlebnego"
    alk 4,3%, ekstrakt 11%
    Piwo niepasteryzowane.
    Niestety obecna butelkowa wersja jest już nieco zmętniała i lekko skwaśniała choć wypić jeszcze się da. Piwo to piłem świeżutkie na giełdzie i było wtedy bardzo dobre. Barwa złocista, klarowne, bardzo dobre nachmielenie i goryczka, ciut za mocno nagazowane, piana obfita przy nalewaniu, dość długo się utrzymywała. Szkoda, ze to przywiezione do domu mimo trzymania w lodówce zaczyna się psuć choć zachowuje jeszcze około 80% swojego oryginalnego smaku.
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• grzeber
    Mołdawia, Ghindești, Str.Fabricii 1, Rockscor
    grzeber
    Dzisiejszy wpis to jeden z dziwniejszych browarów jakie kiedykolwiek odwiedziłem. Nowoczesny i obszerny kompleks browaru, wraz z restauracją, położony jest prowincji niemal na z dala od wszystkiego. Ghindești, liczące ok. 1650 mieszkańców (za Wikipedią), to jedno z najmniejszych miast w kraju....
    2025-01-25, 16:56
  • darekd
    Eichbaum, Strong 7.9 Superior
    darekd
    Kolejny marketowy produkt z kombinatu z Mannheim.

7,9% alk.
    16,3% ekstr.

Aromat - cukierkowy karmel, przez chwilę jakaś nuta kwaśnych owoców (może to być zielone jabłuszko), w tle odrobina chmielu
    Piana - wysoka, zwarta, nie jest zbytnio trwała, ale kożuszek...
    2024-12-02, 01:07
  • dadek
    Belgia, Bruksela, Rue Dieudonné Lefèvre 4, La Source
    dadek
    Na koniec pobytu w Belgii opuściliśmy gościnną Flandrię i na ostatnie 3 dni przenieśliśmy się do Brukseli. Koledzy z Holandii nas ostrzegali, że tam już nie będzie tak lekko językowo jak chociażby w Leuven odległym o 18 minut jazdy pociągiem od stolicy. We Flandrii, czyli północnej...
    2024-10-14, 01:47
  • bastion
    Ukraina, Kijów, Ul. Hetmana Vadima 6, Brovarnia Cosmopolite.
    bastion
    Wielkie przeszklone gmachy świadczą niechybnie, że miejsce przeznaczone jest dla celów biznesowo - handlowych. W takim otoczeniu, mieści się browar restauracyjny Cosmopolite. Generalnie nazwa tego kombinatu brzmi: Mercure Kyiv Congress Hall. Moloch z wielkim centrum handlowym.
    Nie powiem,...
    2021-07-26, 20:48
  • bastion
    Mołdawia, Rybnica, ul. Gorkoho, Pavlegor
    bastion
    Będac kilka lat temu w Mołdawii, od miejscowych miłośników złocistego napoju miałem informację, że działa na terenie Naddniestrza w Rybnicy, browar rzemieślniczy.
    Ale gdy oczekiwałem konkretów, nikt nic nie wiedział dokładnie.
    Minęło kilka lat i podjąłem decyzje o odwiedzeniu...
    2019-02-06, 21:13
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...