Kolejny produkt z Kauflandu, Tym razem o dziwo nie browar Eichbaum, ale Frankenthaler Brauhaus. Po sprawdzeniu okazało się, że ten browar warzący niewyszukane, często dyskontowe piwa należy właśnie do browaru Eichbaum znanych z innych marek Stephans Bräu.
Mieszanka pszenicy z napojem grejpfrutowym. Zaw. alk. 2,6%. Ekstr. 6,5%
Aromat - delikatny grejpfrut
Barwa - nie tak różowa jak pozostałe znane mi mixy na bazie tego owocu z Niemiec, dość mętne.
Piana - skąpa, nietrwała, pozostawia obwódkę
Wysycenie - wysokie
Smak - znowu porównuję do innych produktów tej kategorii. Wydaje mi się, że posmaki "oranżadowe" są tu stonowane, picie to nie jest w związku z tym zbyt słodkie. Posmaki piwa pszenicznego są tu jednak minimalne. Fajny nie aż tak przesłodzony rześki napój, ale też mało piwny. Na pożegnanie lata całkiem ok. Opakowanie - żelazna puszka. Pochodzenie: Kaufland.
Mieszanka pszenicy z napojem grejpfrutowym. Zaw. alk. 2,6%. Ekstr. 6,5%
Aromat - delikatny grejpfrut
Barwa - nie tak różowa jak pozostałe znane mi mixy na bazie tego owocu z Niemiec, dość mętne.
Piana - skąpa, nietrwała, pozostawia obwódkę
Wysycenie - wysokie
Smak - znowu porównuję do innych produktów tej kategorii. Wydaje mi się, że posmaki "oranżadowe" są tu stonowane, picie to nie jest w związku z tym zbyt słodkie. Posmaki piwa pszenicznego są tu jednak minimalne. Fajny nie aż tak przesłodzony rześki napój, ale też mało piwny. Na pożegnanie lata całkiem ok. Opakowanie - żelazna puszka. Pochodzenie: Kaufland.
Comment