Pinkus Müller, Demeter Müller's Lagerbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GaryFisher
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2009.10
    • 739

Pinkus Müller, Demeter Müller's Lagerbier

Pinkus Müller, Demeter Müller's Lagerbier [a.4.6%]

Kolor: ciemna słomka, lekko zamglony [4.5]

Piana: średniej wysokości, średnioziarnista i szybko znika, po ok. 2 minutach zostaje tylko cienki kożuch z grubszym pierścieniem, do końca wytrzymuje cieniutka obrączka [2.5]

Zapach: słodowo-chmielowy, wyraźnie chlebowy z lekkim kwaskiem, na drugim planie po wwąchaniu się wyczułem sporo owoców, bardziej ejlowych niż lagerowych, dalej sporo nut kwiatowych, które z czasem zyskuję na sile, aromat trochę jak z domowego piwa; po ogrzaniu czuć więcej piwniczności i drożdżowych nut ale pochodzących jakby z drożdży piekarskich, z przerośniętego ciasta [4.5]

Smak: świeży, słodowo-chlebowo-chmielowy, trochę wodnisty ale jakoś w tym przypadku to nie przeszkadza, piwko jest orzeźwiające, kwasek też jest wyczuwalny ale nie tak jak w zapachu, jest za to troche piwniczności i kwiatów, goryczka dosyć lekka, są i ejlowe owoce ale po spróbowaniu Brooklyn Lagera takie nuty mnie juz nie dziwią [4]

Nasycenie: wysokie, jak w domowym piwie, mi pasuje, inni będą zrzędzić [5]

Opakowanie: flaszka 0.33l z długą szyjką, etykieta z wiejskim pejzażem namalowanym akwarelą, na kontrze dużo znaczków "eko" itp. unijnego ścierwa, kapsel złoty z czerwonym logo [5]

Producent: Brauerei Pinkus Mueller; www.pinkus.de
    Zakupione w: sklep z eko żarłem w Haarlemie
    Cena: €1.13 + €0.10
    Degustowane: 16.09.2012r. ok. godz. 22:45 w Haarlemie
    Data ważności: 06.2013
    Numer partii: 6 12:15
    Soundtrack: "In Concert with the London Symphony Orchestra" by Deep Purple

Click image for larger version

Name:	Pinkus Mueller Demeter Muellers Legerbier.jpg
Views:	1
Size:	46,3 KB
ID:	2086337