Karlsberg, Koenigsbier

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kamil3ds
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.03
    • 23

Karlsberg, Koenigsbier

Typowy tani lager zakupiony w Carrefourze w Paryżu, wyprodukowany chyba specjalnie dla tej sieci
    Alkohol 4.2 %, typ lager
    Zapach - bez wyrazu, nie wyczułem nic nieprzyjemnego
    Smak - słaba, lekko wyczuwalna goryczka, ale ogólnie bardzo wodniste
    piwo było dosyć tanie także nie można za bardzo narzekać, ale mimo wszystko jest lepsze niż nasze rodzime wyroby z niskiej półki
    Attached Files

Related Topics

Collapse

• Javox
    Coors, Staropramen
    Javox
    Kończy się Staropramen z Pragi na wyspach.
    Dziś zakupiłem czteropak wyprodukowany przez Molson Coors w Burton-on-Trent.

Alko 5%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat...
    2024-08-09, 22:17
  • michalv
    dwa kieszonkowe stalowe zabytkowe otwieracze z USA
    michalv
    Cześć Wszystkim! Miło być na tym forum. Mam do sprzedania dwa interesujące zabytkowe otwieracze. Jednak wolę pić piwo i jeść jedzenie, niż kolekcjonować przedmioty.

Zabytkowy otwieracz wyprodukowany w Stanach. Zdrowy kawał stali, wżery powierzchniowe....
    2021-06-19, 16:30
  • nietzschee
    Karlsbräu (Karlsberg), Kingsbräu/Kings Bräu Bière Forte
    nietzschee
    Typografia na froncie sugeruje pisownie rozdzielną, ale już na bokach puszki pisane jest razem. Warzone w Saverne dla Intermarché

Wygląd: kolor ciemny bursztyn, piana niewielka, ale ładna, drobna, jakiś delikatny lacing zostawia.
    Zapach: słodowy, herbatnikowy, chlebowy, stęchlizna,...
    2017-05-14, 02:13
  • e-prezes
    Nowa Wytwórnia, Czeski pils
    e-prezes
    Zacznijmy od tego, że spodziewałem się okocimskiego lagera udającego czeskiego pilsa. Browar przecież z kasy Carlsberga wybudowany, ale miło się rozczarowałem, choć idealnie nie było.

Już po podaniu widać opalizację, więc może nie jest dobrze wyleżakowany. Lekki diacetyl...
    2021-11-07, 21:05
  • jacekwerner
    Szklarska Poręba, 1 Maja 23 SPOT
    jacekwerner
    SPOT ( w rozwinięciu burger/coffee/beer ) to lokal działający od 2,5 roku, lecz dopiero w tym sezonie wprowadził kraftową piwną ofertę (jedyne takie miejsce w Szklarskiej).
    Na dwóch rotacyjnych kranach polskie rzemiosło ( podczas moich odwiedzin : Cogito - Dolina Bobru / PanIPAni - Trzech...
    2019-08-29, 12:49
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...