Dom, Rats Kölsch

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Dom, Rats Kölsch

Butelka 0,5 litra NRW, alkohol 4,8 %, eks. brak, kapsel dedykowany
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodowo-chmielowy
    Gaz - okey
    Smak - wyraźnie słodkie, nuta chlebowa spora, średni chmiel, średnia słodycz i goryczka
    Smaczne.

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4541 - moje 2220 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
      dadek
      Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
      Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
      2024-05-23, 01:04
    • RomaNzRumunii
      Kolsch temperatura fermentacji
      RomaNzRumunii
      Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
      2023-11-25, 21:07
    • dadek
      Lázeňský Luhačovice, Vincent 12°
      dadek
      Světlý ležák, ekstrakt 12°, alkohol 4,7%
      Barwa złota, mętne ale niezbyt mocno.
      Piana na 3-4 cm, drobne oczka poprzetykane większymi. Pani barmanka przyniosła trochę wcześniej niż wypiłem poprzednie więc postało kilka minut, w tym czasie piana opadła do kożuszka, który pozostał...
      2021-12-18, 02:08
    • darekd
      Früh [Schreckenskammer], Kölsch
      darekd
      Schreckenskammer to dawny koloński browar, którego historia sięgać ma średniowiecza a kres przynosi II wojna, kiedy budynek browaru uległ zniszczeniu w wyniku alianckich nalotów. Na jego miejscu powstał dworzec autobusowy. Przedwojenni właściciele otrzymali nieruchomość w innym miejscu,...
      2021-12-02, 23:25
    • darekd
      Bayer, Knörzla
      darekd
      Rauhenebrach-Theinheim w Dolnej Frankonii (Bawaria) na zachód od Bambergu.

https://bayer-theinheim.de/brauerei/

Rotbier (czerwony lager)

11,9% ekstr.
      4,9% alk.

Chmiel Hallertauer Tradition

Aromat - lekko suszone owoce, łagodny chmiel,...
      2020-11-07, 00:14
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...