Hacker-Pschorr, Superior

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Hacker-Pschorr, Superior

    Krachla 0,5 litra, alkohol 6 %, eks. brak, festbier
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka ale trwała
    Zapach - wyraźny słód i chmiel
    Gaz - ok
    Smak - wyraźny słód, lekka nuta chlebowo-maślana, średnio słodkie, średnia goryczka
    Poprawne

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4561 - moje 2228 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • telek
      Podpułkownik Chmielowy
      🥛🥛🥛
      • 2011.05
      • 552

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sibarh
      Poprawne
      Nie zgadzam się - piłem to piwo w „Zum Spöckmeier" i według mnie co najmniej bardzo dobre (cytując piwomanów: "ułłłaaaa cała skrzynka")

      Comment

      • leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

        #4
        Barwa złota, przejrzyste i klarowne. Piana biała, drobna, niewysoka, średnio długa.
        Aromat, no taki wiedeński. Gładki, nieco ciasteczkowy i leciutko karmelowy. Wyczuwalna odrobina korzennych klimatów chmielowych.
        W smaku subtelna słodowa słodycz, daleki posmak słodu monachijskiego, bardzo niska goryczka.

        Bardzo solidne marcowe z jednym mankamentem - brakiem mniej słodkiego a jeszcze lepiej wytrawnego finiszu, dzięki, któremu można by sięgnąć po kolejny kufel. 5,99 zł nie budzi moich obiekcji.

        Comment

        Przetwarzanie...