Püls Bräu, Weismainer Kellertrunk

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Püls Bräu, Weismainer Kellertrunk

    Butelka 0,5 litra, alkohol 5,2 %, eks. brak, zamknięte zakrętką
    Kolor - brązowy, klarowny
    Piana - drobna, wysoka, dość trwała
    Zapach - lekko kawowy
    Gaz - okey
    Smak - lekka kawa, lekki chmiel, lekko podpalane, średnia słodycz, lekka goryczka
    Poprawne

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4868 - moje 2371 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12565

      #3
      Frankoński "Kellertrunk" - 12,7% ekstr. oraz nadal 5,2% alk. Receptura podobno ponad 200 lat stara.



      Aromat - wyraźne tony razowego chleba
      Piana - umiarkowanie wysoka, średniotrwała, zostawia firankę i osiada na szkle
      Barwa - ciemna herbata, ciemna wiśnia, brąz, klarowny ten keller...
      Wysycenie - umiarkowane, leciutko podszczypuje
      Smak - słodowy, pumperniklowy (jakby ciut miodu lub melasy), lekki kwasek, troszkę palony z łagodną goryczką, w ustach pozostawia długi, wyraźny posmak
      Treściwość - pełne

      Razowiec w płynie. Pycha!

      Comment

      Przetwarzanie...
      X