Hohenthanner, St. Sixtus Doppelbock

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Hohenthanner, St. Sixtus Doppelbock

    Butelka 0,5 litra, alkohol 6,5 %, eks. brak, kapsel firmowy browaru
    Kolor - brązowy, klarowny
    Piana - lekko "brudna", średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodki z aromatem kawowym
    Gaz - okey
    Smak - wyraźna słodycz, lekki chmiel, lekko kawowo-owocowe, średnia goryczka
    Smaczne. Sesyjne.

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4871 - moje 2373 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12674

      #3
      Browar z Dolnej Bawarii.
      Hohenthanner Schlossbrauerei - Hohenthanner Biere


      18,9% ekstr.
      8,0% alk.

      Aromat - ciemne słody, pojawiają się leciutkie tony rozpuszczalnikowe (przypominające belgijskie dubble), lekko palone, rodzynki i kandyzowane owoce
      Piana - dość wysoka, niezbyt trwała, z dłuższą koronką
      Barwa - brąz/mocna herbata
      Smak - słodowy, z rodzynkami i owocowym suszem, karmel z akcentami palonymi, karmelowo-owocowa słodycz z rozgrzewającą alko-nutą. Sam alkohol wyczuwalny w niewielkim stopniu, nie wpływa negatywnie na smak nadając mu żywy, rozgrzewający i długi finisz
      Treściwość - zdecydowana, trochę syropowaty kozioł

      Smaczne i żywe w odbiorze pomimo treści i woltażu. Trochę nasuwają się skojarzenia z z belgijskimi dubblami (ze względu na aromat i wysycenie).

      Comment

      • darekd
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🍺🍺🍺
        • 2003.02
        • 12674

        #4
        Obecnie wygląda tak:
        Attached Files

        Comment

        Przetwarzanie...
        X