Maxlrainer, Schloss Trunk

Collapse
X
Collapse
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Maxlrainer, Schloss Trunk

Krachla 0,5 litra, alkohol 5,3 %, eks. brak, kellerbier
    Kolor - miedziano-miodowy, mętny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - lekki słód + lekka nuta drożdżowa
    Gaz - trochę za mało
    Smak - średnie nuty owocowo-słodkie, lekki chmiel, lekkie drożdże i goryczka
    Poprawne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4875 - moje 2352 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13190 piw z 181 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
      Maxlrain, Maxlrainer Schloss Trunk
      darekd
      Kellerbier z browaru zamkowego z Górnej Bawarii: www.maxlrain.de

Zamek i browar należał do rodziny Arco (również znanej z zaangażowania w piwowarstwo w Bawarii). Potem poprzez małżeństwo przeszedł pod władanie Lobkowiczów (którzy do niedawna posiadali browar w Czechach a marka...
      2018-01-28, 14:12
    • darekd
      Maxlrain, Maxlrainer Kirtabier
      darekd
      Browar z Górnej Bawarii.

Jest to marcowe, tylko nie "oktoberfestowe" a warzone na Kirchweih (Kirta) czyli na odpusty. Choć w przypadku większości i tego browaru już o konkretny odpust nie chodzi, a na śiwięta bożonarodzeniowe warzą bardzo podobne, jeśli nie to samo piwo....
      2024-10-12, 23:34
    • dadek
      Berlin-Charlottenburg, Luisenplatz 1, Brauhaus Lemke am Schloss
      dadek
      Jeden z trzech browarów grupy Lemke w Berlinie powstał w 1987 roku i jest tym najstarszym. Niezbyt blisko centrum ale za to naprzeciw wielkiego pałacu Charlottenburg i przyległego do niego kompleksu parkowego.
      Również sala restauracji nawiązuje do stylu barokowego, ściany i sufity właściwie...
      2022-11-15, 22:32
    • telek
      Ale Browar ? [Maltgarden], Trunk Full Of Fruits
      telek
      Owocowy Berliner Weisse, jest kwaśność, jest aromat i smak owoców, piwo doskonale pijalne, pasujące do obecnej pogody.
      2022-06-28, 14:04
    • AaLeX
      Darguner, Schloss Export
      AaLeX
      Piwo do nabycia w niemieckich marketach Netto. Cena 29ct. Piana obfita, jest lacing, został kożuch. Barwa ciemnozłota. Zapach metaliczny. Smak także, w tle goryczka, akcentów słodowych brak. Tanie, niemieckie piwo marketowe, z metalicznym posmakiem, który dla niektórych, może być problemem....
      2021-03-04, 13:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...