Gampertbräu, Weihnachtsbier

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Gampertbräu, Weihnachtsbier

Jak na piwo marcowe barwa jest zbyt jasna, bowiem jedynie ciemno słomkowa. Klarowna.
    Piana obfita jedynie przy nalewaniu. Opada szybko, praktycznie nie zostawiając śladów na szkle. Przez resztę konsumpcji śladowe wysepki na powierzchni.
    Zapach nieco dziwny jak na styl. Słodowe nuty złamane są wyraźną kwaśnością, żeby nie rzec że wręcz kiszonką. Fatalnie.
    W smaku też jest "ciekawie", choć już mniej odstręczająco. Na pierwszym planie lekko słodkawa słodowość, bez charakteru opiekanego, za to nieco perfumowo - landrynkowa. Chmielowa cześć niewyczuwalna, goryczka śladowa. Piwo wodniste, nie posiada praktycznie finiszu, w posmakach drażni nieco ta cukierkowa słodycz.
    Nasycenie bardzo niskie. Nie poprawia ogólnego złego wrażenia.
    Opakowanie 0,5l, jak na zdjęciu. Dosyć proste, wręcz dziecinne. Pod niezbyt pasującym kolorystycznie do reszty złotkiem kapsel firmowy. Ekstraktu brak, alkohol 5,5%

Piwo słabe, w żadnym aspekcie nie dorównuje swoim stylowym braciom z Monachium. Naprawdę liczyłem na więcej, zwłaszcza, że na kontrze jest logo złotego medalu przyznanego przez Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) w roku 2011, czyli takim powiedzmy naszym Teraz Polska w sektorze rolno-spożywczym. Ode mnie 5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przetwarzanie...
X