Eller, Pils

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Eller, Pils

Butelka 0,5 litra euro, alkohol 4,8 %, eks.brak, kapsel goły
    Kolor - złoty, klarowny
    Piana - drobna, wysoka i trwała
    Zapach - słodowy bardzo delikatny
    Gaz - ok
    Smak - średni słód, lekki chmiel, lekka nuta chlebowa, średnia słodycz, lekka goryczka
    Poprawne

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4889 - moje 2386 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Pils:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec 2023 r. liczy 13198 piw z 182 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Niemcy, Bischberg, Regnitzstraße 2, Brauerei Zur Sonne
      dadek
      Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
      2025-01-28, 02:04
    • AaLeX
      Görlitzer Bierblume Brauerei, Pilsette böhmisch Pils
      AaLeX
      Piwo z małego browaru restauracyjnego w Görlitz, 100m od pieszego mostu granicznego. Określane jest jako czeski Pils. Alkohol 4,7%, ekstraktu brak, jest za to informacja o zalecanej temperaturze serwowania wynoszącej 6-7 stopni. Piwo jest mętne, co jest zaskakujące, jak na Pilsa. Zapach bardzo...
      2024-11-20, 11:41
    • AaLeX
      BG SA Zabrze, Łomża Pils
      AaLeX
      Dziwny ten pils. Słodki. W tle nuty goryczkowe, ale naprawdę marginalne. Jako mieszkaniec Niemiec, nie jestem nauczony takich pilsów. Kolejny polski pils z woltażem 6%. Przecież to jest absurd i nie spełnia definicji tego gatunku. Barwa złota. Piana została. Zapach ziołowy, chmielowy. Tylko...
      2024-08-08, 19:31
    • dadek
      Austria,Wiedeń,Mariahilfer Str.156-158, Brauhof Wien Fünfhaus/Kaltenhauser Botschaft
      dadek
      Kolejny wiedeński browar odwiedziliśmy na zakończenie dnia 29.04.2024.
      Wielka, stylowa, 5-piętrowa kamienica o pięknie zdobionej białej elewacji, znajduje się w dzielnicy Füfhaus w odległości 600 m od dworca Wien Westbahnhof. Mieści się tu 4-gwiazdkowy hotel, a od 2019 roku także...
      2024-05-23, 02:04
    • darekd
      Falter, Budderl Privat-Pils
      darekd
      Browar z Regen w Dolnej Bawarii

11,8% ekstr.
      4,9% alk.

Aromat - wyraźniejszy chmiel (ziołowy, nieco trawiasty), łagodny, nieco chlebowy słód
      Piana - wysoka, umiarkowanie trwała, dość długi kożuszek a następnie koronka do końca, trochę zostaje na szkle...
      2024-05-13, 00:49
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...