Fiedler, Abrahams Bock

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    Fiedler, Abrahams Bock

    Butelka 0,5 litra, alkohol 6,1 %, kapsel firmowy browaru
    Kolor - ciemne złoto, klarowny
    Piana - drobna, średnio wysoka, średnio trwała
    Zapach - słodki
    Gaz - ok
    Smak - wyraźny słód z lekkim posmakiem karmelowym, lekki chmiel, średnia słodycz, lekka goryczka
    Smaczne

    W moim "zbiorze" piw zagr. nr 4969 - moje 2432 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

    #2
    Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12479

      #3
      Jany koźlak z niemieckich Rudaw,

      16% ekstr.
      6,1% alk.

      /*! elementor - v3.23.0 - 15-07-2024 */ .elementor-widget-image{text-align:center}.elementor-widget-image a{display:inline-block}.elementor-widget-image a img{width:48px}.elementor-widget-image img{vertical-align:middle;display:inline-block}


      Aromat - słodowy z karmelem i lekko podpieczonym tostem
      Piana - spora, umiarkowanie trwała
      Barwa - ciemne złoto
      Wysycenie - średnie +, musujące
      Smak - karmel, lekko słodkie, skontrowane jak na styl dość wyraźną goryczką, która pozostawia długi posmak. Mimo niskiego jak na styl woltażu, wydaje mi się, że w smaku trochę alkohol wyłazi
      Treściwość - pełne

      Typ jasnego koźlaka, któremu blisko do mocnego lagera. Do wypicie, ale mimo wszystko rozczarowanie dla mnie.

      Comment

      Przetwarzanie...