Zakupione w Lidlu w Moguncji, warzone przez Frankfurter Brauhaus GmbH. Piwo nie rzuca na kolana, piana słabiutka i szybko opada. Jak dla mnie wodniste.
Plusem jest odkręcany kapsel.
Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
Jest to piwo, warzone dla marketu Penny w Saksonii. Kupione w Görlitz. Czy występuje w innych landach? Tego nie wiem. W NRW jest np. niedostępne. Piwo kosztuje bagatela 39ct za butelkę 0,5l. Alkohol 4,9%. Barwa złota, piana całkiem niezła, zapach słodowo-chmielowy. W smaku delikatne, wpierw...
Lokal firmowy browaru Brauhaus Sternen z miasta Frauenfeld, znajdujący się w Winterthur.
Dojście z głównego dworca kolejowego zajmuje kilka minut, lokalizacja bardzo przyjemna, przy samej starówce.
Lokal jest niewielki, ale oferuje dość spory ogródek, gdzie piwo spożywa się w...
Pet 0,5 litra, alkohol 6%, ekstrakt bd.
Kolor - złoty, klarowny, trochę jasne przy tym woltażu.
Piana - coś tam jest, nie jest źle.
Zapach - nijaki, delikatnie słodowy.
Gaz - w sam raz.
Smak - delikatnie słodowy, w tle goryczka bardziej alkoholowa.