Wieninger, Impulsator

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Wieninger, Impulsator

Krachla 0,5 litra, alkohol 7,5 %, eks. P 18, zamknięcie firmowe browaru
    Kolor - brązowy, klarowny
    Piana - drobniutka, lekko "brudna", wysoka i trwała
    Zapach - wyraźny kawowo-owocowy
    Gaz - ok
    Smak - intensywne owocowo-kawowe nuty, nawet lekko miodowe, wyraźna słodycz, lekka goryczka
    Smakowite piwo

W moim "zbiorze" piw zagr. nr 5086 - moje 2492 nowe piwo na forum
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Foto:
    Attached Files
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Aleksandros
      Porucznik Browarny Tester
      • 2011.05
      • 352

Kolor: Brązowy, lekko wpadający w miedziany. Troszkę za jasny. Piwo jest klarowne. 4
      Piana: W miarę obfita, ale nietrwała. Troszkę brudzi szkło. 3
      Zapach: Intensywny. Ciemne słody, karmel, kawa, trochę ciemnej czekolady. 4
      Smak: Jak na doppelbocka brakuje trochę treściwości. Słodowa słodycz jest w pewnym stopniu kontrowana lekką kwaskowością. Karmel, czekolada, kawa, sporo skórki od chleba i alkohol, który jednak nie drażni, a raczej dopełnia kompozycję. Goryczka początkowo wydawała się wysoka jak na ten styl, ale po chwili czuć, że musi taka być, by piwo nie mdliło. Dość fajnie się pije, momentami jest wrażenie rozgryzania pralinki z alkoholem. 4
      Wysycenie: Dość wysokie, raczej za duże. 4
      Opakowanie: Butelka z "porcelanką" (plastikową). Na etykiecie koziołek pośród ośnieżonych bawarskich szczytów. Kicz. Są podstawowe informacje o piwie. Ogółem na 3,5.
      Uwagi: W sumie udane piwo, solidny koźlak dubeltowy. Biegać za nim nie będę, ale nie wykluczam kolejnej degustacji w przyszłym sezonie.

Comment

Przetwarzanie...
      X