Browar restauracyjny z Bad Homburg vor der Höhe.
Alkohol: 7,0 %
Ekstrakt: 16,7 %
Kolor: Bursztynowy. Piwo jest klarowne, jako jedyne z próbowanych na miejscu. 5
Piana: Drobnopęcherzykowa, zwarta, średniotrwała, zostawia ślady na ściankach kufla. 4
Zapach: Średnio intensywny. Słodowy z nutami owocowymi i chmielowymi. 4
Smak: Mocno słodowy z wyraźną goryczką. Przyjemny, nie zalepia słodyczą. Treściwość odpowiednia do ekstraktu. Alkohol niewyczuwalny, za to czuć retronosowo przyjemny chmiel. 5
Wysycenie: Umiarkowane, pasujące. 5
Opakowanie: Firmowy kufelek na firmowej podstawce. 5
Uwagi: Pomimo, że nie jestem wielkim miłośnikiem tego stylu, to muszę stwierdzić, że to najlepszy koźlak majowy, jakiego piłem. Brawa dla piwowara.
Według strony browaru wszystkie piwa są chmielone na goryczkę chmielami z Hallertau, na aromat z Tettnang.
Alkohol: 7,0 %
Ekstrakt: 16,7 %
Kolor: Bursztynowy. Piwo jest klarowne, jako jedyne z próbowanych na miejscu. 5
Piana: Drobnopęcherzykowa, zwarta, średniotrwała, zostawia ślady na ściankach kufla. 4
Zapach: Średnio intensywny. Słodowy z nutami owocowymi i chmielowymi. 4
Smak: Mocno słodowy z wyraźną goryczką. Przyjemny, nie zalepia słodyczą. Treściwość odpowiednia do ekstraktu. Alkohol niewyczuwalny, za to czuć retronosowo przyjemny chmiel. 5
Wysycenie: Umiarkowane, pasujące. 5
Opakowanie: Firmowy kufelek na firmowej podstawce. 5
Uwagi: Pomimo, że nie jestem wielkim miłośnikiem tego stylu, to muszę stwierdzić, że to najlepszy koźlak majowy, jakiego piłem. Brawa dla piwowara.
Według strony browaru wszystkie piwa są chmielone na goryczkę chmielami z Hallertau, na aromat z Tettnang.