Art, mówisz nie na temat
Löwenbräu, Oktoberfestbier
Collapse
X
-
Widać, że Bakłażanek od niedawna na forum - NIE WAŻNE, Z CZEGO PIJEMY PIWO??
Krzysiu, a Ty wystopuj z tym wtrącaniem trzech groszy do każdego tematu, bo Cie nigdy nie dogonię
Comment
-
-
No nie bardzo o to chodzi, tylko o to, żeby nie chodzić na urlop, bo się traci pierwsze miejsce w ilości postów, a pisanie z bieganiem niewiele ma wspólnego. Ale Ty za to widzę niedługo zagrozisz nam obojgu, takiś aktywny
Comment
-
-
To taka zabawa. Nie bądź taki poważny, człowiekU!!!!
Przecie ja żartuję!
Comment
-
-
No fakt, na ryja nie zwróciłam uwagi
Comment
-
-
Widze ze temat Wam sie podoba ale nie moge zrozumiec co z tym wszystkim ma Löwenbräu Oktoberfestbier wspölnego.
Chyba czesciej rozpoczne nowa dyskusje a Baklazanek zasluzy na status OberMember
Comment
-
-
OberMember yyyy,z tego co wiem to Ober to jest kelner przynajmniej tak bylo w slownkuno a ober to jest wyszyAle jezeli nawet chodzilo o kelnera to i tak dziekuje kazde wyróznienie jest fajnie no prawie kazde.Ale to twoja zaslógs Andi a dokladniej twojego Lownebrau.Zycze ci zebys wymyslal jak najwiecej takich fajnych tematów
Comment
-
-
Lowenbrau Oktoberfestbier
Wracajac do tematu...
Parametry jak juz podano. Pilsnerowa barwa, moze odrobinke ciemniejsza. Piana dziurawa i niezbyt trwala, nawet przy laniu z gory, gazu niezbyt duzo. Zapach intensywny, zdecydowanie chmielowy.
W smaku goryczka zdecydowanie przewaza nad slodem i dlugo sie utrzymuje na jezyku. Byloby to zupelnie w porzo w typowym pilsnerze ale od Oktoberfestbier z 13.7% ekstraktu oczekiwalem troche wiekszego naslodowania. Mimo to niezle piwo z intensywnym smakiem. Ocena: 3.5/4-Lepszy jabol pod okapem
niż GŻ, CP i KP !
Kompania Piwowarska obcięła Żubrowi rogi i jaja.
Wspieraj swój Browar - zostań Premium-Użytkownikiem!
Moja pierwsza literka to małe L a nie duże I :)
Comment
-
-
Zawartośc alk 6,1 vol ,to jak na Niemców dosyć sporo i nie jest to piwo typu bock .Kolor ciut jasny jak na taką zawartośc alk. ,lekko słodkawe z przyjemną goryczką ,babelki gazu cały czas mi uciekają , ale polecam wszystkim bo jest dostepne w Polsce za jakieś 7,0 zl
aha i etykieta w fajnych kolorachLast edited by sibarh; 2013-03-19, 20:51.
Comment
-
Comment