Dziś odkryłem w moim Tesco to piwo. Nawet stało w lodówce. Mi smakuje, taki polski Ciechan - między Lagerowym a Wybornym. Butelka 0,33 za 2.99 zł. Polecam.
Herrnbräu, Zwickl
Collapse
X
-
Herrnbräu, Zwickl
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieTagi: brak -
Mi smakuje bardziej niż Lagerowe. Fajne, niezbyt skomplikowane, ale przyzwoite piwko. Po raz pierwszy pojawiło się w moim Tesco, stało w lodówce. Do browaru przekonał mnie ich koźlak (też z Tesco) Zakupiłem i nie żałujęComment
-
Wreszcie dojechało na Podkarpacie. Cena adekwatna, jutro postaram się wykupić zapasy i również jutro będzie recenzja-dostałem od Żony na WalentynkiLast edited by Petitpierre; 2014-02-13, 18:39.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Toteż,
Piwo jest lekko mętne, przyjemnie wygląda, piana stonowana, ale w sam raz.
Aromat piwniczny, ziołowo-kwiatowy, nuta dolna bardziej wyrazista, zero alkoholu, w aromacie głównie rumianek, troszkę bylic, wskazuje na jakiś Hallertau
Smak pełny, wyrazisty, z ziemistą korzenną goryczką, bardzo lekką, ale stopniowo narastającą, świetne piwo na lato, idealne na zimę. Świeże i aromatyczne.
Nie jest to pils za 3zł, ale porządny Zwickl również za 3zł (bez grosza). Póki jest, warto brać.
Dodatkowo, bardzo ładna, staranna etykietka ze schwabachą.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Last edited by Pendragon; 2014-02-14, 11:51.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
Za namową kolegi z regionu i forum zanabyłem owe piwo w naszym TESCO.
BARWA: zamglone mętne,
PIANA: dość obfita, szybko spada do 1cm, gęsta, ale średnio oblepia szkło. Kożuszek pozostaje do samego końca
AROMAT: Nie jest jakiś mocny, ale idzie wyczuć lekką piwnicę. Najbardziej czuć słodowo kwiatowy
SMAK:w miarę słodowe, czuć też w smaku ową lekką piwnicę (nie wiem jak nazwać ten smak) kwiaty, leciutka kwaskowość. Goryczka delikatna. Lekka chlebowość
Opakowanie: moja ulubiona pojemność 0,33l, widać po paskach na szkle, że butelka sporo razy została uzupełniona. Beczki, brązowe akcenty. Ujdzie
UWAGI: prawie nie znam tego stylu. Dla mnie jest za mało goryczki, odrobinę zbyt wodniste, ale raczej to tutaj norma.
Zdecydowanie wolę nasze LAGEROWE. Tańsze i bardziej gorzkie :]
2,99złto bardzo uczciwa cena jak za takie importowe piwo.
Mam jeszcze jedną sztukę. Jak wypiję to wrzucę fotkęLast edited by dlugas; 2014-02-14, 22:08.Comment
-
Krótka seria z Aldi w dobrej cenie - 3,99 zł.
Duży browar z Ingolstadt (Górna Bawaria), czyli taki przemysłowy keller.
Ekstr. 11%
Alk. 5%
W końcu odświeżyli swoją stronę:
Frisch aromatisches Bier mit feiner Hefe. Das Zwickl enthält noch alle aus dem Brauprozess stammenden Trübstoffe, daher schmeckt es besonders vollmundig.
Aromat - słodowo-drożdżowy
Piana - wysoka, zwarta, trwała. Długi kożuszek
Barwa - jasny bursztyn, zmętnione
Wysycenie - umiarkowane, musujące
Smak - słodowy profil wyraźniejszy, ale prosty, nudnawy (ziarno), trochę drożdży, ciut kwasku, na finiszu ciut goryczki
Treściwość - pełne piwo
Bez szału, ale poprawneComment
Comment