Alkohol: 5,6 %
Ekstrakt: 13 stopni Plato
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód żytni, czarny chleb, drożdże, chmiel.
Kolor: Ciemnobrunatny. Widoczne lekkie zmętnienie. 4
Piana: Drobna, ale niska i nietrwała. 2
Zapach: Wyraźny. Pachnie faktycznie jak ciemny chleb, może nawet pumpernikiel, dawno nie jadłem. W tle pieczone kasztany jadalne. Interesujący. 4
Smak: Pełne, wytrawne. Czuć ciemny chleb. Trochę kojarzy się z kwasem chlebowym. Po chwili, gdy się już przyzwyczaić do wytrawności, czuć lekkie słodkawe nuty rodzynek. 4
Wysycenie: Wysokie, trochę za duże. 3,5
Opakowanie: Proste, ale gustowne. Kapsel firmowy z głową koguta. Na etykiecie są podstawowe informacje. Fajna butelka "granat". 4
Uwagi: Ciekawy eksperyment. Fajnie, że nie jest słodkie. Wracać jednak nie zamierzam. Cena 1,99 € za 0,33 l.
Wszedłem po wypiciu na stronę browaru i zobaczyłem, że przepraszają za zakażoną bakteriami mlekowymi warkę tego piwa. Nie podali niestety daty warki, więc nie wiem czy akurat dotyczy to też mojego piwa. Może ta wytrawność wcale nie była zamierzona
. Moja butelka była z datą do 26.03.2014.
Ekstrakt: 13 stopni Plato
Piwo niefiltrowane i niepasteryzowane.
Skład: woda, słód jęczmienny, słód żytni, czarny chleb, drożdże, chmiel.
Kolor: Ciemnobrunatny. Widoczne lekkie zmętnienie. 4
Piana: Drobna, ale niska i nietrwała. 2
Zapach: Wyraźny. Pachnie faktycznie jak ciemny chleb, może nawet pumpernikiel, dawno nie jadłem. W tle pieczone kasztany jadalne. Interesujący. 4
Smak: Pełne, wytrawne. Czuć ciemny chleb. Trochę kojarzy się z kwasem chlebowym. Po chwili, gdy się już przyzwyczaić do wytrawności, czuć lekkie słodkawe nuty rodzynek. 4
Wysycenie: Wysokie, trochę za duże. 3,5
Opakowanie: Proste, ale gustowne. Kapsel firmowy z głową koguta. Na etykiecie są podstawowe informacje. Fajna butelka "granat". 4
Uwagi: Ciekawy eksperyment. Fajnie, że nie jest słodkie. Wracać jednak nie zamierzam. Cena 1,99 € za 0,33 l.
Wszedłem po wypiciu na stronę browaru i zobaczyłem, że przepraszają za zakażoną bakteriami mlekowymi warkę tego piwa. Nie podali niestety daty warki, więc nie wiem czy akurat dotyczy to też mojego piwa. Może ta wytrawność wcale nie była zamierzona

Comment