Irlbach, Irlbacher Bibamus

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

Ciemna dubeltowa koza o wymiarach 6,6% na 18,2*.
    Już na oko piwo robi sympatyczne wrażenie - butelka euro, kapsel browaru, bordowa eta z tłustym braciszkiem, uśmiechającym się do dzierżonego w tłustym łapsku kufla pienistego piwa.
    Samo piwo jest ciemnobursztynowe, lekko zmętnione. Piana - jak na wyżej opisanym obrazku, kremowa, drobna, średniowysoka, ale raczej nietrwała.
    Piwo pachnie raczej słabo, jak na podwójnego koziołka, bo wyczuwam jedynie karmel. Smakowo jest "szerzej", bo oprócz karmelu są i orzechy, i jakieś owoce, i posmaki winne.
    Gazu niewiele, ale to raczej norma dla doppelbocków.
    Ogólnie, niezbyt mocne (jak na ten rodzaj) piwo, karmelowe w charakterze, można wypić, zwłaszcza w taką jesienną zimę, mnie smakowało.
  • sibarh
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2005.01
    • 10387

Butelka 0,5 litra, alkohol 6,6 %, kapsel firmowy
    Kolor - ciemny brąz, klarowny
    Piana - beżowa, wysoka i trwała
    Zapach - słodko-karmelowy z nutą razową
    Gaz - okey
    Smak - wyraźne nuty słodkie, średnie karmelowo-owocowe, lekki posmak razowy jak w kwasie chlebowym, lekka goryczka
    Wypiłem ze smakiem
    Last edited by sibarh; 2014-01-16, 10:53.
    2800 nowe piwa opisałem na forum
    Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
    Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• sibarh
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛
      • 2005.01
      • 10387

Foto:
      Attached Files
      2800 nowe piwa opisałem na forum
      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9793

Piwo się nie zmieniło, za to opakowanie, a i owszem.
        Nadal jest miła memu sercu butelka euro, ale teraz na brązowej ecie są złote litery i rycina, przedstawiająca kilku biesiadujących jegomości w kapeluszach.
        Ciągle mnie zastanawia, że na czerwonej szarfie jest napis "Starkbier", a nic nie napisano o kozie... Spisek bawarskiego towarzystwa ochrony kóz, czy cuś...?

Comment

Przetwarzanie...
        X