Na stronie browarku z Motten w Dolnej Frankonii http://www.will-braeu.de/
Podają, że ten pils ma 4,8 % alk. i 11,5% ekstr. Ma kontrze napisali 4,6% alk.
Aromat – słodowy, chmielu mało
Piana – dość wysoka, umiarkowanie trwała, zostaje na szkle
Barwa – słomka
Wysycenie – umiarkowane
Smak – przyjemne nuty słodowe, trochę chlebowe, goryczka bardzo łagodna, znacznie wyraźniej pozostaje w ustach po przełknięciu.
Treściwość – niewysoka
Łagodny bawarski pils zbliżony do hellesa. Choć nic w nim nie ma odkrywczego, to pije się bardzo przyjemnie.
Podają, że ten pils ma 4,8 % alk. i 11,5% ekstr. Ma kontrze napisali 4,6% alk.
Aromat – słodowy, chmielu mało
Piana – dość wysoka, umiarkowanie trwała, zostaje na szkle
Barwa – słomka
Wysycenie – umiarkowane
Smak – przyjemne nuty słodowe, trochę chlebowe, goryczka bardzo łagodna, znacznie wyraźniej pozostaje w ustach po przełknięciu.
Treściwość – niewysoka
Łagodny bawarski pils zbliżony do hellesa. Choć nic w nim nie ma odkrywczego, to pije się bardzo przyjemnie.