Licher, Original 1854

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • erudyta
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2008.11
    • 189

    #1

    Licher, Original 1854

    Najnowszy produkt browaru w Lich

    Alkohol: 5,0 %
    Ekstrakt: 11,9 % (wg. strony internetowej)

    Barwa: jasno bursztynowa, miodowa, naturalnie mętne
    Piana: biała, niewysoka, opada bardzo szybko, zanika całkowicie
    Zapach: mało intensywny, słodowy, lekko piwniczny
    Smak: przede wszystkim słodowy, goryczka niska, gdzieś tam w tle jakieś nuty chmielowe, po za tym nic się tu nie dzieje, nuda.
    Wysycenie: średnie
    Opakowanie: butelka baczek 0,33 l., kapsel dedykowany, etykieta stylizowana trochę na wcześniejsze epoki.

    Piwo poprawne, ale strasznie nudne, nic się tu nie dzieje, wypić, zapomnieć i sięgnąć po coś lepszego.
    Attached Files

Related Topics

Collapse

  • darekd
    Licher, Benediktiner Hell
    darekd
    Spory browar z Lich w Hesji (należy do grupy Bitburgera) współpracuje z benedyktynami z pięknego klasztoru w bawarskim Ettal i warzy w kooperacji z nimi kilka piw. Ciekawostką jest to, że zakonnicy mają własny browar na miejscu. Warzą między innymi tego koźlaka:

    https://www.browar.bi...
    2020-01-29, 03:33
  • Javox
    InBev Belgium, Bud
    Javox
    Ekstrakt 11*, alko 5.0%, IBU 12.

    Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
    Lacing - sporo.
    Gaz - średni.
    Barwa - jasne złoto.
    Aromat - zbożowość mokra, gorzkawa.
    Smak - słodkawe, płaska zbożowość, nuty lagerowe, lekka goryczka....
    2025-03-13, 12:13
  • Prusak
    Duvel Moortgat, Vedett Extra Pilsner
    Prusak
    Alk. 5, 2%
    W zapachu mineralność i szorstko-chmielowe nuty.
    Piana bardzo obfita, gęsta, lekko kremowa, osadza malutkie czapki na szkle i utrzymuje się nad obrączką w lekkim kożuszku.
    Kolor jaśnożołty, klarowne.
    W smaku dominacja wyrazistej goryczki, właśnie z szorstkimi...
    2025-01-02, 18:14
  • darekd
    Kaiser Bräu, Veldensteiner Kräusen Helles
    darekd
    Duży browar z bawarskiej Środkowej Frankonii.

    Kräusen powstaje gdy do już gotowego piwa dodajemy młode jeszcze fermentujące piwo do dalszego dojrzewania w zbiorniku.
    Jest niefiltrowane

    11,6% ekstr.
    5,1% alk.

    https://www.veldensteiner.de/kraeusen-he...
    2024-12-16, 23:49
  • darekd
    Moon Lark, Deepness
    darekd
    Porter Bałtycki

    9% alk. Na puszce brak zawartości ekstr.

    Według strony www (która czasami podaje inne informacje niż na etykietach)
    ma 22% ekstr.

    https://moonlark.pl/beers/deepness

    Aromat - wyraźniejsza gorzka czekolada, nieco suszonej śliwki...
    2024-12-03, 02:10
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...