Miałem straszny problem z nazwą browaru, wstawiłem według Ratebeera.
Na ecie jest Franken Brau Riedbach Krauss GMBH.
Strona browaru: http://www.riedbacher.de/
Znajduje się w miejscowości Schrozberg w Badenii-Wirtembergii, Region Heilbronn-Franken, historycznie to chyba Szwabia, blisko bawarskiej Frankonii. Jeśli się mylę, to proszę o poprawkę, bo jestem sam zainteresowany poznać jak wyglądają te regiony
Alk. 5,1%
Aromat - drożdże, słód, trochę chmielu
Piana - wysoka, trwała, dość gęsta
Barwa - słomkowa, mętna
Wysycenie - jak na kellera zdecydowanie wysokie, przyjemnie musuje i podszczypuje
Smak - dość wyraźny drożdżowy kwasek, który wraz z dość wyraźną słodową podstawą daje chlebowe smaczki, kwasek bardzo dobrze komponuje się w bardzo wyraźną jak na ten styl goryczką oraz wysycenie, dając poczucie rześkości i świeżości. Goryczka długo i przyjemnie zalega w ustach
Treściwość - pełne
Zdecydowanie smakowało, fajne piwo.
Na ecie jest Franken Brau Riedbach Krauss GMBH.
Strona browaru: http://www.riedbacher.de/
Znajduje się w miejscowości Schrozberg w Badenii-Wirtembergii, Region Heilbronn-Franken, historycznie to chyba Szwabia, blisko bawarskiej Frankonii. Jeśli się mylę, to proszę o poprawkę, bo jestem sam zainteresowany poznać jak wyglądają te regiony
Alk. 5,1%
Aromat - drożdże, słód, trochę chmielu
Piana - wysoka, trwała, dość gęsta
Barwa - słomkowa, mętna
Wysycenie - jak na kellera zdecydowanie wysokie, przyjemnie musuje i podszczypuje
Smak - dość wyraźny drożdżowy kwasek, który wraz z dość wyraźną słodową podstawą daje chlebowe smaczki, kwasek bardzo dobrze komponuje się w bardzo wyraźną jak na ten styl goryczką oraz wysycenie, dając poczucie rześkości i świeżości. Goryczka długo i przyjemnie zalega w ustach
Treściwość - pełne
Zdecydowanie smakowało, fajne piwo.