Riedenburger, Hefe-Weizen Hell

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    Riedenburger, Hefe-Weizen Hell

    Na stronie:

    Entdecke die Vielfalt handwerklich gebrauter Biere von Riedenburger. Erfahre mehr über unsere nachhaltige Brauerei und genieße erstklassigen Geschmack aus Bayern.


    podają ekstrakt: 12,4%, alk. 5,1%

    Tymczasem na ecie jest 5,2% alk.

    Aromat - goździki, ciekawe owoce, nie do końca same cutrusy, troszkę bananów
    Piana - zdecydowanie wysoka, dość nietrwała
    Barwa - mętne ciemne złoto, trochę wpada w pomarańcz
    Wysycenie - jak na pszenicę umiarkowane
    Smak - lekko kwaskowe owoce, trochę cytrusów, cierpka śliwka, goździk, ale też słodkawy banan, czuć drożdże
    Treściwość - pełne w smaku, sycące

    Smaczne piwo
    Attached Files
    Last edited by darekd; 2014-07-30, 14:25.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    #2
    Powrót po latach. Zmienili etę, odświeżyli stronę:

    Bayern ist das Weizenbierland Nr. 1. Dieser Marktposition möchte das Riedenburger Brauhaus Rechnung tragen und bieten Weizenliebhabern eine große Vielfalt.


    a różnicę pomiędzy zaw. alkoholu na stronie (5,1%) a na etykiecie (5,2%)

    Aromat - banan i drożdże, minimalny cytrus, na stronie wspominają o kolendrze, no może jakiś znikomy powiew się pojawił
    Piana - wysoka, dość zwarta, średniotrwała
    Barwa - złoto/jasny pomarańcz, zmętnione
    Wysycenie - żywe, musujujące
    Smak - rześki owocowy kwasek, ciut cytrusów, banany bardziej w tle (łagodne), drożdże, minimalny goździk
    Treściwość - pełne

    Może się nieco różni w odbiorze od tego z 2014, ale ocena ogólna ta sama - smaczne, rześkie piwo.
    Last edited by darekd; 2020-07-12, 20:59.

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

      #3
      Foto:
      Attached Files

      Comment

      Przetwarzanie...
      X