St. Georgen Bräu, Vollbier Hell

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12564

    St. Georgen Bräu, Vollbier Hell

    4,6% alk.

    Myślałem, że piwo jest opisane już, ale nie znalazłem

    Aromat słodowy, piana porządna, umiarkowanie trwała. W smaku lekki z gładkimi tonaami słodu i leciutkim chmielem. Moim zdaniem aż takie pełne jak styl, który prezentuje. Ale na upały letnie jest ok.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12564

    #2
    Helles

    Obecnie w nowym opakowaniu występuje jako "Helles".

    Nadal 4,6% alk.

    Chmiele: Hallertauer Tradition, Spalter Select

    Aromat - lekki, przyjemny chmiel, potem tony słodowe
    Piana - dość wysoka, umiarkowanie trwała , gęstsza z pojedynczymi bąblami, trochę zostaje na szkle
    Barwa - złota
    Wysycenie - umiarkowana
    Smak - łagodny chmiel, słodowa baza też delikatna. Na finiszu goryczka chmielowa wyraźniejsza i dłuższa
    Treściwość - umiarkowana pełnia

    Delikatny, subtelny, czysty przedstawiciel stylu. Całość lekka, ale można napisać, że elegancka. Miłośnik stylu doceni.
    Attached Files

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12564

      #3


      Obecnie profil słodowy wydaje mi się nieco wyraźniejszy (minimalnie prażone ziarno). Chmiel łagodny, ale zostawia wyraźny i długi posmak, trochę orzechowy.

      Nadal fajne, smaczne piwo z frankońskiego Buttenheim, które obok dobrego piwa słynie też z muzeum urodzonego tam Oskara Löb Straußa (Levi Strauss od jeansów).

      Comment

      Przetwarzanie...
      X