Meusel-Bräu znajduję się we górnofrankońskim zagłębiu piwnym. Dlatego w ok. 300 osobowym Dreuschendorf /nieco ponad 20 km od Bambergu/ też nie zabrakło browaru. Jego historia sięga 1579 roku i od tamtej pory wciąż nie mają strony. Nawet na blogu Abernackiego nic nie znalazłem 
Coś jest tu:
Alk. 5,4%
Ekstr. ?
Aromat - umiarkowanie wędzony, trochę pozostałych słodów
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała
Barwa - prawie czarna, ciemnobrązowo-wiśniowa pod światło
Wysycenie - średnie, przyjemnie musuje
Smak - wędzone tony na początku wyraźne, potem dopełniające. Pojawia się lekka owocowa cierpkość, palona goryczka, trochę słodowych tonów, finisz troszkę cierpki, troszkę goryczkowy, dopełniony lekką wędzonością, co razem daje poczucie przyjemnej
korzenności.
Treściwość - pełne piwo
Fajne, bo złożone piwko, gdzie wędzoność nie dominuje, ale jest jednym ze składników piwa

Coś jest tu:
Alk. 5,4%
Ekstr. ?
Aromat - umiarkowanie wędzony, trochę pozostałych słodów
Piana - wysoka, umiarkowanie trwała
Barwa - prawie czarna, ciemnobrązowo-wiśniowa pod światło
Wysycenie - średnie, przyjemnie musuje
Smak - wędzone tony na początku wyraźne, potem dopełniające. Pojawia się lekka owocowa cierpkość, palona goryczka, trochę słodowych tonów, finisz troszkę cierpki, troszkę goryczkowy, dopełniony lekką wędzonością, co razem daje poczucie przyjemnej
korzenności.
Treściwość - pełne piwo
Fajne, bo złożone piwko, gdzie wędzoność nie dominuje, ale jest jednym ze składników piwa

Comment