Górnofrankoński browar z okolic Bamberga.
Alk. 5,3% na ecie, na stronie www 5,1% i ekstrakt 12,5%
W składzie prażony słód
Aromat - słodowy, podpalany i nieco chlebowy
Piana - wysoka, dość nietrwała, pozostawia obwódkę
Barwa - herbaciano-brązowa
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, trochę słodkawe, nieco palone, wyraźnie karmelowe, delikatna goryczka, wyraźniejsza na finiszu, pozostawia długi posmak
Treściwość - umiarkowanie wysoka, zdecydowanie pełne piwo
Sympatyczne, porządne piwo.
ps. Obaladara to podobno mieszkaniec wsi Oberleinleiter (w którym znajduje się browar), mógłbym być od czasu do czasu Obaladara
Alk. 5,3% na ecie, na stronie www 5,1% i ekstrakt 12,5%
W składzie prażony słód
Aromat - słodowy, podpalany i nieco chlebowy
Piana - wysoka, dość nietrwała, pozostawia obwódkę
Barwa - herbaciano-brązowa
Wysycenie - średnie, musujące
Smak - słodowy, trochę słodkawe, nieco palone, wyraźnie karmelowe, delikatna goryczka, wyraźniejsza na finiszu, pozostawia długi posmak
Treściwość - umiarkowanie wysoka, zdecydowanie pełne piwo
Sympatyczne, porządne piwo.
ps. Obaladara to podobno mieszkaniec wsi Oberleinleiter (w którym znajduje się browar), mógłbym być od czasu do czasu Obaladara
Comment