Schneider Bräu, Körwa Märzen

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Schneider Bräu, Körwa Märzen

Piwo marcowe z niewielkiego browaru Andreas Schneider z frankońskiego Weissenburga. Alkohol na poziomie 5,6%. Niebanalna nazwa sugeruje, że to może być coś pomiędzy czymś tam a morwą No zobaczymy...

Bursztynowa, wpadająca w herbacianą barwa. Klarowna.
    Nieduża i nietrwała żółtawa piana. Po trzech minutach już tylko mleczna droga na powierzchni.
    Aromat słodowy, z lekko opiekanymi klimatami. Przyjemny i czysty, choć jak na styl jest mocno wycofany, mimo iż piwo ma dwucyfrową temperaturę.
    Przejrzysty i jednostronny słodowy smak, o słodkim, nieco opiekanym charakterze. Goryczka znikoma.
    Bardzo niewysokie nagazowanie. Brakuje tutaj wyraźnie życia.
    Butelka z patentowym zamknięciem. Na etykiecie piernikowe serce otoczone różowym tłem... Babcia się ucieszy jak nic.

W zasadzie w profilu smakowo-zapachowym jest jak na marcowe poprawnie. Kuleje zaś piana i nasycenie. Jednak mam wrażenie, że to piwo jest niczym lukrowana piernikowa podpucha. Taki odpustowy, festynowy wypust dla dużych i tych jeszcze większych. Czyli jednak nie morwa...
    7,5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9793

Cudowna nazwa. Przy większym imporcie do PL wróżę piwu wieeelkie powodzenie .

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

O, Körwa!... O Körwa!

Comment

• Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9793

Język polski byłby JESZCZE bogatszy, gdyby dodać do niego różne teutońskie i nordyckie czcionki .

Comment

Przetwarzanie...
        X