Koźlak majowy, 16,5% ekstr., 6,8% alk
Aromat - bardzo przyjemny, tony pralin z alkoholem łączą się z podpieczoną skórką
chlebową , nieco drożdży (piwo jest niefiltrowane)
Piana - raczej niewysoka, dość gęsta, umiarkowanie trwała, zostaje wianuszek
Barwa - tu zdziwienie, bo majowe koźlaki kojarzą mi się z jasnymi piwami a tu brązowo-bardzo ciemno herbaciany, mętny
Wysycenie - średnie, przyjemnie musuje
Smak - bardzo przyjemna słodowa baza, palona, eyczuwalna czekolada, trochę karmelu, z lekką nutą destylatu owocowego, która nadaje piwu charakteru, potem tony słodowo-chlebowe, lekko drożdżowe, "kellerowe", na finiszu lekka goryczka
Treściwość - pełne piwo, nie ciężkie,
Za szybko wypiłem i butelka za mała /0,33 l./. Pycha piwo! Zdecydowanie polecam.
Zakupione w Browarku na Szczęśliwej we Wrocławiu
Aromat - bardzo przyjemny, tony pralin z alkoholem łączą się z podpieczoną skórką
chlebową , nieco drożdży (piwo jest niefiltrowane)
Piana - raczej niewysoka, dość gęsta, umiarkowanie trwała, zostaje wianuszek
Barwa - tu zdziwienie, bo majowe koźlaki kojarzą mi się z jasnymi piwami a tu brązowo-bardzo ciemno herbaciany, mętny
Wysycenie - średnie, przyjemnie musuje
Smak - bardzo przyjemna słodowa baza, palona, eyczuwalna czekolada, trochę karmelu, z lekką nutą destylatu owocowego, która nadaje piwu charakteru, potem tony słodowo-chlebowe, lekko drożdżowe, "kellerowe", na finiszu lekka goryczka
Treściwość - pełne piwo, nie ciężkie,
Za szybko wypiłem i butelka za mała /0,33 l./. Pycha piwo! Zdecydowanie polecam.
Zakupione w Browarku na Szczęśliwej we Wrocławiu
Comment