Landskron, Weizen Alkoholfrei

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Landskron, Weizen Alkoholfrei

Bezalkoholowa pszenica z browaru w Görlitz. Skład na kontretykiecie podany w sposób podstawowy. Zawartości alkoholu nie podali

Barwa złota, wpadająca w pomarańczową. Delikatnie zmętniona.
    Piana stosunkowo wysoka po nalaniu. Optycznie posiada dość wyraźne bąbelki. Opada do zwartej i trwałej półcentymetrowej pianki.
    Zapach zbudowany przede wszystkim na wyraźnej drożdżowej bazie. Nieco zbożowych, ziarnistych nastrojów w tle. Jest też jakaś lekka owocowa, słodka nuta.
    Smak jest w pierwszej chwili dość wytrawny, mocno kwaskowy. W posmakach pojawiają się przyjemne owocowe, lekko bananowe klimaty.
    Nasycenie gazem na poziomie średnim, w kierunku wyższego.
    Butelka w typowej dla browaru stylistyce. Tym razem jest złoto-srebrno-biało. Optycznie sprawia całkiem eleganckie wrażenie. Szkoda, że nie pokuszono się do tej pory choćby o firmowy kapsel.

Całkiem orzeźwiające piwo o kwaskowatym, drożdżowym charakterze. Doskonale się sprawdzi na przykład w podróży za kółkiem. Do stacjonarnej konsumpcji również przydatne, choć przeciętny miłośnik niemieckich pszenic może się mocno rozczarować dominującą wytrawnością i brakiem charakterystycznego balansu banan/goździk. Obiektywnie/subiektywnie jak dla mnie zasługuje na 7,5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przetwarzanie...
X