Arcobräu, Urfass Alkoholfrei

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2655

Arcobräu, Urfass Alkoholfrei

Bezalkoholowy lager a dokładnie hell z bawarskiego Arcobräu.

Barwa słomkowo-żółta. Całkowicie przejrzysta.
    Biała, drobna piana o średniej trwałości. Stabilizuje się do trwałego naśnieżenia, delikatnie oblepiając szklankę.
    Aromat ziarnisty, słodko-słodowy, aczkolwiek bardzo mocno wodnisty.
    Smak oczywiście w dużej mierze wyprany z treści. Lekka cytrusowa, kwaskowa nuta, zboże, siano, kukurydza. Posmaki chlebowe. Brak goryczki. Wszystko przepłukane wiadrem wody.
    Nagazowanie średnie z plusem.
    Butelka z ładną, szlachecką etykietą, owijką i kapslem z rodowym herbem rodziny Arco.

Piwo nie wzbudzające niemal żadnych emocji. Jedynie do gaszenia pragnienia w sytuacji gdy procenty są z jakiegoś powodu niepożądane. 5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Frankfurter Brauhaus, Perlenbacher Alkoholfrei
    AaLeX
    Na wstępnie zaznaczę, iż nie jestem miłośnikiem bezalkoholowych piw, ale czasami zdarza mi się takowe wypić. Polskie piwa tego gatunku kojarzą mi się głównie ze słodkim, ryżowym posmakiem. Tutaj mamy zupełnie coś innego. Piwo ma fajną goryczkę i marginalną słodycz gdzieś w tle. Do...
    2024-07-17, 10:35
  • dadek
    Pfungstadt, Mühlstraße 1, Pfungstädter Brauereigasthof
    dadek
    Będąc w Darmstadt 21.07.2022 zamierzałem przejechać krótką, ślepą linię kolejową do Pfungstadt. Gdy byłem na miejscu naprzeciw dworca (Eberstädter Straße 89) ukazał się moim oczom dość duży browar z widoczną na herbie datą założenia 1831. Było już pod wieczór, baner przy bramie...
    2022-10-19, 23:41
  • Prusak
    Brokreacja, Bro lager
    Prusak
    Szukałem, szukałem i nie znalazłem. Pisownia nazwy taka ponieważ na puszce Bro widnieje oddzielnie, ale bez kreski.
    A: 4, 5% obj.
    E: brak
    Jak na niefiltrowane tylko lekkie, ledwo dostrzegalne przymglenie jasnożółtej tonacji.
    W zapachu nuty ziołowo-chmielowe.
    PIana...
    2025-01-04, 18:50
  • ariusz
    Kaiser Geislingen, Export 1881 Alkoholfrei
    ariusz
    Ekstrakt ???% alc. vol. < 0,5%
    - Kolor: klarowny, zloty.
    - Zapach: troche ziarnisty.
    - Piana: niezbyt duza, sredniotrwala.
    - Smak: typowe piwo bezalkoholowe. Posmak jest lagodny. Wodnisty. Idzie tak

Podsumowanie: do gaszenia pragnienia gdy nie mozna...
    2018-08-10, 20:02
  • Pancernik
    Arcobräu, Graf Arco Helles
    Pancernik
    Pełna nazwa browaru to: Gräfliche Brauerei Arco Valley, mieści się w Eichendorf-Adldorf.
    W necie wygrzebałem, że grafowie (hrabiowie...?) Arco są starym szlacheckim rodem z Tyrolu (pierwsze urzędowe zapisy z roku 1124), wywodzą się z okręgu Riva nad jeziorem Garda.
    W roku 1614...
    2012-01-30, 11:17
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...