- Ekstrakt 13,2%, alc. vol. 5,0%
- Kolor: metny pomaranczowy
- Zapach: slodowy
- Piana: tresciwa, po kilku minutach niknie bezpowrotnie
- Smak: bardzo wyczuwalny slod, moze troche za slodki - swieze, restauracyjne piwo
Podsumowanie: warto sprobowac
Piwo z malego browaru restauracyjnego Adreasbräu z miasta Eggenstein-Leopoldshafen, znajdujacego sie w Badenii-Wirtembergii, ok. 30km od granicy francuskiej. Browar ten oferuje przez caly rok okolo 20 rodzajow piw, przez caly rok jest dostepny tylko Pils + jedno piwo sezonowe, ktore srednio co 2-3 tygodnie sie zmienia. Fajne jest to, ze browar na homepage - http://www.andreasbraeu.de/ - informuje, jakie piwo sezonowe jest aktualnie dostepne.
Wazne dla kierowcow. Jest mozliwosc kupna butelek 1 i 2 - litrowych i napelnienia ich na miejscu. Mozna tez wziasc wlasna butelka, z szerokim jak i z waskiem otwarciem, i poprosic o napelnienie.
- Kolor: metny pomaranczowy
- Zapach: slodowy
- Piana: tresciwa, po kilku minutach niknie bezpowrotnie
- Smak: bardzo wyczuwalny slod, moze troche za slodki - swieze, restauracyjne piwo
Podsumowanie: warto sprobowac
Piwo z malego browaru restauracyjnego Adreasbräu z miasta Eggenstein-Leopoldshafen, znajdujacego sie w Badenii-Wirtembergii, ok. 30km od granicy francuskiej. Browar ten oferuje przez caly rok okolo 20 rodzajow piw, przez caly rok jest dostepny tylko Pils + jedno piwo sezonowe, ktore srednio co 2-3 tygodnie sie zmienia. Fajne jest to, ze browar na homepage - http://www.andreasbraeu.de/ - informuje, jakie piwo sezonowe jest aktualnie dostepne.
Wazne dla kierowcow. Jest mozliwosc kupna butelek 1 i 2 - litrowych i napelnienia ich na miejscu. Mozna tez wziasc wlasna butelka, z szerokim jak i z waskiem otwarciem, i poprosic o napelnienie.