Binkert, Main Seidla Porter

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wpadzio
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2011.06
    • 2654

Binkert, Main Seidla Porter

Porter z górnofrankońskiego browaru Binkert. W składzie słody jęczmienne i palone. Alkohol 5,3%.

Barwa ciemnobrązowa. Pod światło połyskuje rubinowo. Widoczne zmętnienie.
    Przepotężna jasnobeżowa drobnobąbelkowa piana. Zaraz po nalaniu stanowi 3/4 objętości w szklance. Stoi długo czapą, mocno przy tym oblepiając szkło.
    W zapachu nuty słodowe, lekko palone i karmelowe, nieco kakaowe. Obecne słodkie, owocowe nastroje. Aromat piwa wydaje się mimo wszystko trochę sztuczny i płaski.
    Smak również nie chwyta za gardło. Pomimo pewnej ciemnej palonej goryczki piwo się "szybko kończy" w ustach. Niska treściwość, trochę kwaskowych posmaków. Słabo.
    Nagazowanie średnie w kierunku niższego.
    Butelka, jak inne z browaru, z prostą, nudną etykietą. Kapsel za to skromny, ale elegancki.

Szczerze powiedziawszy niewiele brakuje temu porterowi by postawić je obok ciemnego lagera. Po górnofermentacyjnym porterze spodziewałem się odrobinę więcej. Profil smakowo-zapachowy jest pozbawiony głębi, a niska treściwość i nagazowanie dodatkowo usypiają. Arcynuda, niczym kolejny odcinek Mody na sukces. Tylko zadziwiająca piana wyłamuje się z tej konwencji. 6,5 w skali 1-10.
    Attached Files
    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
    Serviatus status brevis est
    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Teraz etykieta monochromatyczna, mi nieźle smakowało - nie powiedział bym że mu brakuje głębi, porządne bez udziwnień, klarowne.
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Przetwarzanie...
    X