Würth, Zoigl

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12561

    Würth, Zoigl

    5,3% alk.

    Aromat - drożdżowo-słodowy
    Piana - średnio-wysoka, szybko znika do skromnej koronki
    Barwa - słomkowa, mętna
    Wysycenie - średnie, ale wyraźnie musuje
    Smak - drożdżowy z lekkim kwaskiem, lekka słodowa baza, na finiszu leciutka goryczka
    Treściwość - pełne piwo

    Przyjemny kellerowy klasyk.
    Attached Files
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9787

    #2
    E..., pominąłeś najfajniejszy element nazwy (po fotce miarkując) .

    Comment

    • darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 12561

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedzi
      E..., pominąłeś najfajniejszy element nazwy (po fotce miarkując) .
      A zastanawiałem się i uważam, że nazwa powinna brzmieć:

      Windischeschenbacher Zoigl

      ale wcześniej była opisana już ciemna mutacja tego piwa bez wspomnianego elementu:



      Może powinno się zmienić oba tytuły, nie wiem... pozostawiam to zainteresowanym.

      Comment

      • Pancernik
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.09
        • 9787

        #4
        To piękna wprawka do ćwiczenia sprawności czytania w języku Goethego i Schillera/Goebbelsa i Himmlera (niepotrzebne skreślić ).
        Choć moim ulubionym słowem od lat pozostaje "Wasserversorgungsentleerungsanlage"... To tyle OT

        Comment

        Przetwarzanie...
        X