Reutberg, Reutberger Kloster Märzen

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pivotal
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.05
    • 671

    Reutberg, Reutberger Kloster Märzen

    Piwo produkowane przez Klosterbrauerei Reutberg, Sachsenkam/Bawaria o niespełna 340-sto letniej tradycji.

    Zawartość alkoholu 5.6%, ekstrakt wynosi 13% (na stronie browaru podają 13.8%). Do wyrobu użyto 50% słodów jasnych i 50% ciemnych.

    BARWA: Ciemniejszego złota, przejrzysta, widać delikatną zawiesinę. [3.75]
    PIANA: Cudowna! Bardzo wysoka, lekko beżowa, drobno i średnioziarnista, trwała, ładnie obklejała szkło,krążkując przy tym... pozostała do końca. [5]
    ZAPACH: Słodowy, żywicy drzew owocowych, kwiatowy, przypieczonej skórki chleba. [3]
    SMAK: Słodów. Wyczuć można przypieczoną skórkę chleba i lekki karmel. Słodkawe piwo z lekką goryczką na końcu. [4]
    WYSYCENIE: Początkowo dużo drobniutkich bąbelków, wystarczyło do końca. [3.5]
    OPAKOWANIE: Butelka euro, niezłe etykiety z podstawowym składem, ładny, firmowy kapsel. [3.75]

    UWAGI: Trwałość do maja 2016, wypite 10.02'16. Świetna piana, poza tym piło się całkiem przyjemnie.
  • darekd
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🍺🍺🍺
    • 2003.02
    • 12730

    #2


    Browar z Górnej Bawarii

    Aromat - słodowy, z lekko podpieczoną skórką od chleba
    Piana - wysoka, trwała, pozostaje kożuszek i osiada na szkle
    Barwa - złoto-herbaciana
    Wysycenie - umiarkowanie wysokie
    Smak - słodowy, podpieczona skórka od chleba, prażone nasiona (słonecznik, dynia), łagodna orzechowa goryczka, na finiszu wyraźniejsza
    Treściwość - pełne piwo

    Bardzo smaczne piwo!
    Attached Files

    Comment

    Przetwarzanie...
    X